Beheer en doorontwikkeling NORA: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
k (uniform de naam 'katern beveiliging')
Regel 6: Regel 6:
 
* [[Bron::Beheer NORA - Strategisch kader]]
 
* [[Bron::Beheer NORA - Strategisch kader]]
 
* [[Bron::Beheer NORA - Operationeel kader]]
 
* [[Bron::Beheer NORA - Operationeel kader]]
 
+
* [[bestand:NORA proces afstemming katernen.pdf|proces van afstemming rond katernen]]
  
 
==Doorontwikkeling==
 
==Doorontwikkeling==
Daarnaast is een agenda opgesteld voor de [[Planning voor 2012|doorontwikkeling van NORA]] en deze is voorgelegd aan het dagelijkse bestuur van de BRG. In 2012 zullen de volgende onderwerpen worden opgepakt:
+
Daarnaast is een agenda opgesteld voor de [[Planning|doorontwikkeling van NORA]] en deze is voorgelegd aan het dagelijkse bestuur van de BRG. In 2012 zullen de volgende onderwerpen worden opgepakt:
 
# [[Ketendienstverlening en Ketensamenwerking]]
 
# [[Ketendienstverlening en Ketensamenwerking]]
 
# [[Governance van de informatiehuishouding]]
 
# [[Governance van de informatiehuishouding]]
 
# [[Katern Beveiliging|Beveiliging]]
 
# [[Katern Beveiliging|Beveiliging]]
  
Dit is beschreven in het document [[:Bestand:Stand van zaken doorontwikkeling.pdf|Stand van zaken doorontwikkeling]]
+
Dit is beschreven in het document [[:Bestand:Stand van zaken doorontwikkeling.pdf|Stand van zaken doorontwikkeling]]. Het reviewproces is beschreven in het document [[:bestand:NORA proces afstemming katernen.pdf|proces van afstemming rond katernen]], goedgekeurd door de gebruikersraad NORA
 
 
 
[[Categorie:Over NORA]]
 
[[Categorie:Over NORA]]

Versie van 1 mei 2013 om 11:11

Medio 2010 is een discussie ontstaan over de wijze waarop het beheer en doorontwikkeling van de NORA is ingevuld. Daarop is in opdracht van de Bestuurlijke Regiegroep Dienstverlening en e-Overheid (BRG) van 27 april 2011 een verkenning uitgevoerd naar de inrichting van het beheer van NORA en de inhoudelijke doorontwikkeling. Door vertegenwoordigers uit alle bestuurslagen is hiervoor input geleverd. Het beheer gebeurt onder aansturing van de Architectuur Board NORA. De uitkomst van deze verkenning is dat het beheer van NORA is belegd bij ICTU en dat deze wiki wordt ingericht.

Dit is beschreven in de volgende documenten:

  • Notitie Governance voor beheer en doorontwikkeling van NORAProperty "Bron" has a restricted application area and cannot be used as annotation property by a user.
  • Beheer NORA - Strategisch kaderProperty "Bron" has a restricted application area and cannot be used as annotation property by a user.
  • Beheer NORA - Operationeel kaderProperty "Bron" has a restricted application area and cannot be used as annotation property by a user.
  • Bestand:NORA proces afstemming katernen.pdf

Doorontwikkeling[bewerken]

Daarnaast is een agenda opgesteld voor de doorontwikkeling van NORA en deze is voorgelegd aan het dagelijkse bestuur van de BRG. In 2012 zullen de volgende onderwerpen worden opgepakt:

  1. Katern Verbinden
  2. Ketensturing
  3. Beveiliging

Dit is beschreven in het document Stand van zaken doorontwikkeling. Het reviewproces is beschreven in het document proces van afstemming rond katernen, goedgekeurd door de gebruikersraad NORA