CIP (Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming)

Uit NORA Online
Versie door Annemiekedewit (overleg | bijdragen) op 10 aug 2021 om 08:51 (Annemiekedewit heeft pagina CIP (Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming) hernoemd naar CIP (Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming): titel voldoet niet aan de naamconventie)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Organisatie.png
Naam: CIP (Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming)
Website: https://www.cip-overheid.nl/
Logo van het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP)

Over het CIP

Het CIP is het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming van, voor en door overheidsorganisaties. Het is opgericht voor informatie-uitwisseling en kennisdeling ter verbetering van de informatieveiligheid van de overheidsdienstverlening en heeft zich ontwikkeld tot een publiek-private netwerkorganisatie, waarin ook gespecialiseerde marktorganisaties als kennispartners deelnemen.


Kennis die in de aangesloten organisaties aanwezig is op het vlak van informatiebeveiliging en privacybescherming wordt binnen de samenwerking in CIP-verband op verschillende manieren gedeeld en toegankelijk gemaakt. Door meer samen te doen en zo mogelijk te uniformeren draagt het CIP ook bij aan het optimaal gebruik van overheidsmiddelen. Voldragen producten worden op de CIP-website gepubliceerd. De CIP-publicaties worden kunnen, met inachtneming van de voorwaarden van Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen, vrijelijk gebruikt worden. Lees verder...

Het CIP werkt samen met NORA aan de uitbreiding en actualisatie van de thema's Beveiliging en Privacy, onder andere door het onderbrengen in de NORA Online van twee producten die binnen het CIP-netwerk zijn ontwikkeld en door CIP worden onderhouden: ISOR (Information Security Object Repository) en de De Privacy Baseline. Wetten schrijven voor maar leggen zelden uit hoe je eraan kunt voldoen. Deze beide CIP-producten hebben tot doel juist dat op praktische en controleerbare wijze aan te geven.


Het CIP heeft naast de publiek toegankelijke site (cip-overheid.nl) ook een besloten forum op cip.pleio.nl, waar naast vragen en discussies ook documenten gedeeld en samenwerkingsverbanden gefaciliteerd worden. Deelname aan deze community-site vereist aanmelding.

Meer informatie[bewerken]Alle Relaties[bewerken]

VertrekpuntRelatieEindpunten
CIP (Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming)Is gerelateerd aan
CIP (Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming)Is relevant binnen

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid) (Bron)Is gerelateerd aanCIP (Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming)