Categorie:Aanschaf

Uit NORA Online
Versie door M.M.Vos (overleg | bijdragen) op 7 sep 2015 om 12:54 (gg)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit is de categorie Aanschaf. Alle pagina's die onder het Thema Aanschaf vallen krijgen deze categorie mee. Het is een subcategorie van Thema's.
NB: Deze pagina maakt deel uit van de Historie van de NORA en kan verouderde informatie bevatten!'Bij het aanbesteden van IT-producten is het nodig om de eisen en wensen goed te specificeren. Architectuur zorgt, samen met de inkoper, dat daarmee het ingekochte product goed zijn meerwaarde realiseert binnen de organisatie. Bij het specificeren van de eigenschappen moet niet alleen rekening worden gehouden met de solutionarchitectuur, maar ook met organisatie- en overheidsbrede strategische richtlijnen, zoals NORA.

Principe AP08 in NORA stelt: Gebruik open standaarden. De onderliggende eis is dat overheden in het verwerven van producten vragen naar toepasselijke open standaarden van de lijst van het Forum Standaardisatie.

De informatie voor productgroepen is ontleend aan het project 'Bevordering adoptie open standaarden bij inkoop' van het Bureau Forum Standaardisatie. De informatie is in ontwikkeling, wilt u bijdragen? Mail dan naar architectuur@ictu.nl

Om de inkoper, architect of projectleider op weg te helpen, helpt NORA voor een paar veel voorkomende productgroepen met beschrijving van relevante open standaarden. Deze kunnen gebruikt worden samen met de generieke bestektekst voor aanschaf met open standaarden[1][2]


Referenties[bewerken]

  1. Pianoo: specificeren van inkoopopdracht

Pagina’s in categorie "Aanschaf"

Deze categorie bevat de volgende 3 pagina’s, van de 3 in totaal.