Categorie:Kennismodule WikiXL SmartCore™: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
(SmartCore 2.3.16)
(3 tussenliggende versies door een andere gebruikerIedere persoon, organisatie of functionele eenheid die gebruik maakt van een informatiesysteem niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
__HIDDENCAT__[[Categorie:Kennismodule WikiXL SmartCore™]]
+
<noinclude>[[Categorie:Kennismodule WikiXL SmartCore™]]This page is part of WikiXL SmartCore™. © 2011-2016 XL&Knowledge. Usage without proper license is strictly prohibited. Contact us at [mailto:support@xl-knowledge.com support@xl-knowledge.com]. Any changes to this page will be overwritten by module upgrades.
Dit is {{PAGENAME}} [[Kennismoduleversie::v0.9]]. Deze kennismodule bevat de formulieren en sjablonen waarmee in een semantische wiki elementtypen en instanties daarvan (elementen) gedefinieerd kunnen worden.
 
Onderstaande figuur toont de samenhang tussen de belangrijkste onderdelen van deze kennismodule. Klik op de juiste plaats in de figuur om naar een van de onderdelen te springen.
 
  
<imagemap>
+
</noinclude>__HIDDENCAT__ __NOTOC__
Bestand:WikiXL_SmartCore.png|1000px|
 
  
rect 57 153 156 235 [[Formulier:Elementtype]]
 
rect 268 155 366 235 [[Categorie:Elementtypen]]
 
rect 57 275 156 354 [[Sjabloon:Elementtype]]
 
rect 57 364 156 444 [[Sjabloon:Elementtyperelatie]]
 
rect 268 624 366 704 [[Categorie:Kennismodellen]]
 
rect 546 75 646 155 [[Categorie:Elementeigenschappen]]
 
rect 547 564 646 644 [[Categorie:Elementrelaties]]
 
rect 977 153 1078 235 [[Categorie:Elementen]]
 
rect 1206 155 1306 235 [[Formulier:Element]]
 
rect 1206 314 1306 394 [[Sjabloon:Element]]
 
rect 1206 474 1306 554 [[Sjabloon:Elementtypecategorie]]
 
rect 1206 634 1306 715 [[Formulier:Elementtypecategorie]]
 
rect 57 474 156 554 [[Sjabloon:Kennismodel]]
 
rect 57 624 156 704 [[Formulier:Kennismodel]]
 
rect 757 195 857 275 [[Sjabloon:Elementeigenschap]]
 
rect 757 434 857 512 [[Sjabloon:Elementrelatie]]
 
rect 757 564 857 644 [[Formulier:Elementrelatie]]
 
rect 757 75 855 155 [[Formulier:Elementeigenschap]]
 
  
desc bottom-left
+
Dit is {{PAGENAME}}. Deze kennismodule bevat de formulieren en sjablonen waarmee in een semantische wiki elementtypen en instanties daarvan (elementen) gedefinieerd kunnen worden.
</imagemap>
 
 
 
 
 
In de wiki draait het uiteindelijk allemaal om de content, in de figuur weergegeven met paars. Om de content op gestructureerde wijze te kunnen invoeren, is een kennismodel nodig. In de figuur zijn de onderdelen van een kennismodel geel weergegeven. Elk kennismodel bestaat uit een overzichtspagina, een aantal elementtypen, de aan de elementtypen verbonden elementeigenschappen en relaties en voor elk elementtype een categoriepagina. Het elementtype vormt de definitie van hoe content in de wiki ingevoerd kan worden en is vergelijkbaar met een 'klasse' in een UML-structuurdiagram. Het elementtype bepaalt welke eigenschappen aan een element (van dat type) gekoppeld zijn en welke relaties elementen (van dat type) kunnen hebben met andere elementen van hetzelfde of een ander type.
 
 
 
 
 
{{PAGENAME:{{PAGENAME}}}} bevat sjablonen, formulieren, eigenschappen en categorieën waarmee het opzetten van kennismodellen mogelijk wordt gemaakt. Primair zijn dat de in de bovenstaande figuur weergegeven onderdelen:
 
* Formulier, sjabloon en categorie voor het definiëren en toegankelijk maken van een kennismodel
 
* Formulier, sjablonen en categorie voor het definiëren en toegankelijk maken van een elementtype
 
* Formulier, sjabloon en categorie voor het definiëren en toegankelijk maken van een elementeigenschap
 
* Formulier, sjabloon en categorie voor het definiëren en toegankelijk maken van een relatie
 
* Formulier en sjabloon voor het automatisch aanmaken van een elementtypecategorie
 
* Formulier, sjabloon en categorie voor het definiëren en toegankelijk maken van een element. Met name deze laatste groep is bijzonder, omdat formulier en sjabloon dynamisch van opzet zijn. Immers, welke eigenschappen en relaties op formulier en elementpagina (met behulp van de sjabloon) getoond moeten worden, is afhankelijk van wat er bij het corresponderende elementtype is gedefinieerd.
 
 
 
Secundair zijn de eigenschappen die gedefinieerd zijn om de onderdelen van een kennismodel te kunnen definiëren, en een aantal hulpsjablonen.
 
  
  
 
== Releasenotes ==
 
== Releasenotes ==
Ten opzichte van de vorige versie zijn de volgende zaken veranderd:
+
{{Releasenote|v2.09|
* De sjabloon Element is gesplitst. In de sjabloon zelf worden nu alleen nog maar de eigenschappen van een element gezet, er wordt niets meer op het scherm getoond. Dat laatste gebeurt nu in de sjabloon Standaardelementopmaak.
+
* [CHG][BCY] Opzet van het overzicht van wijzigingen is vereenvoudigd.
* In formulier en sjabloon Elementtype is een veld toegevoegd met de naam 'Opmaaksjabloon'. Hier kan de naam worden ingevuld van een sjabloon die gebruikt moet worden om elementen van het betreffende elementtype op het scherm te tonen. Default is de waarde Standaardelementopmaak ingevuld.
+
}}{{Releasenote|v2.03|
* In formulier en sjabloon Elementtype zijn velden toegevoegd om een bron en een verwijzing op te nemen. Deze velden zijn informatief, er wordt verder niets mee gedaan.
+
* [CHG][BCY] Deze pagina toont nu een gedetailleerd overzicht van wijzigingen.
* In formulier en sjabloon Elementtype is een veld toegevoegd waarmee het elementtype van een sorteersleutel voorzien kan worden die gebruikt wordt om de volgorde van elementtypen in het navigatiemenu te bepalen.
+
* [CHG][BCY] Tekstuele aanpassingen.
 +
}}{{#ask:[[Subotype::Releasenote]]|mainlabel=-|?Kennismoduleversie=Versie|?Kennismodulepagina#=Pagina|?Kennismodulereleasenote=Wijzigingen t.o.v. voorgaande versie|?Kennismodulepagina=Link|sort=Kennismoduleversie,Kennismodulepagina|order=desc,asc|limit=500|default=<br>''(Er zijn geen releasenotes gevonden.)''}}
  
  
 
== Installatiehandleiding ==
 
== Installatiehandleiding ==
Importeer de XML. Deze kennismodule overschrijft eerdere versies van zichzelf, wat geen probleem zou moeten zijn omdat alle maatwerkcode in beginsel buiten de kennismodule zit. Wel wordt ook [[MediaWiki:Sidebar]] overschreven; bewaar eventuele maatwerkcode op die pagina voorafgaand aan de import.
+
# Importeer de XML. Deze kennismodule overschrijft eerdere versies van zichzelf, wat geen probleem zou moeten zijn omdat alle maatwerkcode in beginsel buiten de kennismodule zit.  
<br/><br/>
+
# Kopieer de css-code uit [[Kennismodule_WikiXL_SmartCore™_css]] naar [[MediaWiki:Common.css]].

Versie van 30 aug 2019 om 22:04

This page is part of WikiXL SmartCore™. © 2011-2016 XL&Knowledge. Usage without proper license is strictly prohibited. Contact us at support@xl-knowledge.com. Any changes to this page will be overwritten by module upgrades.Dit is Kennismodule WikiXL SmartCore™. Deze kennismodule bevat de formulieren en sjablonen waarmee in een semantische wiki elementtypen en instanties daarvan (elementen) gedefinieerd kunnen worden.


ReleasenotesVersiePaginaWijzigingen t.o.v. voorgaande versieLink
v2.05Kennismodule WikiXL SmartCore™ css
  • [NEW][BCY] Deze pagina is nieuw en bevat css-code voor SmartCore.
v2.03Eigenschap:Kennismodulepagina
  • [NEW][BCY] Deze eigenschap is nieuw.
v2.03Eigenschap:Kennismodulereleasenote
  • [NEW][BCY] Deze eigenschap is nieuw.


Installatiehandleiding

  1. Importeer de XML. Deze kennismodule overschrijft eerdere versies van zichzelf, wat geen probleem zou moeten zijn omdat alle maatwerkcode in beginsel buiten de kennismodule zit.
  2. Kopieer de css-code uit Kennismodule_WikiXL_SmartCore™_css naar MediaWiki:Common.css.

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende ondercategorie.

K

Pagina’s in categorie "Kennismodule WikiXL SmartCore™"

Deze categorie bevat de volgende 74 pagina’s, van in totaal 74.

Media in categorie "Kennismodule WikiXL SmartCore™"

Deze categorie bevat de volgende 2 bestanden, van in totaal 2.