Discipl - a global Society Architecture

Uit NORA Online
Versie door Eveliengentis (overleg | bijdragen) op 31 okt 2019 om 10:44 (Eveliengentis heeft pagina Discipl - a global Society Architecture hernoemd naar Discipl - a global Society Architecture: Typefout miste een i)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Verdiepingsronde (15.00-16.30 uur)
Programma hele dag
logo NORA Gebruikersdag, de teksten NORA (blauw), Gebruikersdag (paars) en Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (lichtblauw), voor een takje met daaraan puzzelstukjes in blauw en paars
Onderdeel van de NORA Gebruikersdag 19 november 2019, Verdiepingsronde
Programma
12:00 - 12:30 Opening
12:45 - 13:15 Breakout-ronde 1
13:30 - 14:00 Breakout-ronde 2
14:15 - 14:45 Breakout-ronde 3
15:00 - 16:30 Verdiepingsronde
16:45 - 17:30 Paneldiscussie met drankje
17:30 - 18:00 Netwerkborrel

Locatie: Rijkswaterstaat, Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht.
Aanmelden: via pleio (t/m do 14 november).


Contact
Bas Kaptijn, Discipl, Innovatie Architect Digicampus (ICTU) & Steven Gort, Discipl, Datafluisteraar (ICTU)
nora@ictu.nl
Status


Bijeenkomst op dinsdag 19 november 2019, 15:00 - 16:30 uur, locatie: Rijkswaterstaat

Adres: Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht.
Doel: Deelnemers kennis laten maken met het Discipl programma als concreet voorbeeld van toepassen Society Architecture.
Doelgroep: Iedereen die zich met architectuur bezighoudt in de publieke sector is welkom, dus zet deze uitnodiging gerust door in je netwerk.
Contactpersoon: Bas Kaptijn, Discipl, Innovatie Architect Digicampus (ICTU) & Steven Gort, Discipl, Datafluisteraar (ICTU) .



Logo van discipl, een rondje met daarin een netwerk van ovalen, waarvan een aantal gekleurd zijn in roze en licht of donkerblauw.

DIStributed Collaborative Information Platform (Discipl) klinkt voor de een als een sekte en voor de ander als een technisch feestje. De werkelijkheid is dat Bas Kaptijn, Steven Gort en hun collega's bij ICTU en daarbuiten een weldoordachte visie hebben op de toekomstige samenleving en de manier waarop we die digitaal kunnen ondersteunen.De basis van die visie zijn 'needs' - behoeften van burgers en bedrijven. Discipl biedt uitgangspunten om het vervullen van die behoeften te ondersteunen, waarbij AI en digitale middelen de menselijkheid van de samenleving niet verkleinen maar vergroten: niet 'computer says no' maar een menselijk gesprek en menselijke bemiddeling bij geschillen die worden gefaciliteerd en waar nodig geïnitieerd door de 'computer'.


Bas en Steven publiceerden in 2017 al een whitepaper over discipl en in december komt het vervolg daarop uit. Deze presentatie leent vast uit die nieuwe whitepaper en legt het gedachtengoed van Discipl èn de praktijkervaring die ze er al mee hebben opgedaan uiteen. Insteek is daarbij dat Discipl een voorbeeld is van Society Architecture.


Lees vast meer over discipl op discipl.org of lees de oude whitepaper op ictu.nl.