Domein Gezondheid en zorg: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
(afbeelding toegevoegd en beschreven)
(met nieuwsblok categorie)
 
(3 tussenliggende versies door dezelfde gebruikerIedere persoon, organisatie of functionele eenheid die gebruik maakt van een informatiesysteem niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Afbeelding:{{PAGENAME}}.png|right|thumb|350px|alt=Samengesteld icoon {{PAGENAME}}. Bestaat uit Woord(en) {{PAGENAME}} (rechts) met vier iconen uit de huisstijl Rijksoverheid: Gebouw met kruis bovenop, persoon die iemand met rollator ondersteunt , handpalm met daarboven persoon die in bed ligt met bezoek er naast en handpalm met daarboven hersenen. |{{PAGENAME}}.]]
+
{{Nieuwsblok categorie|Domein Gezondheid en zorg}}{{Domein}}[[Afbeelding:{{PAGENAME}}.png|right|thumb|350px|alt=Samengesteld icoon {{PAGENAME}}. Bestaat uit Woord(en) {{PAGENAME}} (rechts) met vier iconen uit de huisstijl Rijksoverheid: envelop door brievenbus, stapeltje munten, beurs met euroteken en percentageteken met muntstukken in plaats van rondjes. |{{PAGENAME}}.]]
 +
==Architecturen die relevant zijn binnen {{PAGENAME}}==
 +
{{Domein lijst architecturen}}
 
==Weergave vijf lagen in {{PAGENAME}}==
 
==Weergave vijf lagen in {{PAGENAME}}==
[[Vijflaagsmodel]] toegepast voor het domein.
+
[[Vijflaagsmodel]] toegepast voor het domein. Hieronder zijn alle pagina's weergegeven die met de [[:Eigenschap:Is relevant binnen|relatie ''is relevant binnen'']] zijn verbonden met dit domein. Let op: ook onderdelen uit het [[Domein Generiek]] kunnen zeer relevant zijn voor uw project!
 
==={{Titel laag1}}===
 
==={{Titel laag1}}===
 
{{Laag1}}  
 
{{Laag1}}  
Regel 19: Regel 21:
 
{{Lijst Domein|{{PAGENAME}}|5}}
 
{{Lijst Domein|{{PAGENAME}}|5}}
 
==Alle architectuuraspecten die raken aan het domein==
 
==Alle architectuuraspecten die raken aan het domein==
Hier komt een automatisch gegenereerde lijst met alle pagina's in de wiki die als semantische eigenschap dit domein hebben, maar niet gebonden zijn aan lagen.
+
Hieronder staat een grafische weergave van alle pagina's in de wiki die gelinkt zijn met dit domein via [[:Eigenschap:Is relevant binnen|relatie ''is relevant binnen'']] ongeacht of ze in een laag vallen. Klik op een naam om naar de betreffende pagina te gaan.
{{Lijst Domein|{{PAGENAME}}|0}}
+
{{Domeingrafisch|{{PAGENAME}}}}
 
[[Categorie:Domeinen]]
 
[[Categorie:Domeinen]]

Huidige versie van 11 mrt 2020 om 15:28

NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Beheer is op het moment bezig om meer architectuurelementen en pagina's in de wiki te relateren aan de diverse domeinen. Mis je binnen een domein een pagina die er duidelijk thuishoort, meld dat dan even via nora@ictu.nl, dan voegen we de relatie toe en verschijnt de pagina in het overzicht hieronder.
Samengesteld icoon Domein Gezondheid en zorg. Bestaat uit Woord(en) Domein Gezondheid en zorg (rechts) met vier iconen uit de huisstijl Rijksoverheid: envelop door brievenbus, stapeltje munten, beurs met euroteken en percentageteken met muntstukken in plaats van rondjes.
Domein Gezondheid en zorg.

Architecturen die relevant zijn binnen Domein Gezondheid en zorg

De volgende architecturen uit de NORA Familie zijn relevant binnen Domein Gezondheid en zorg:

Weergave vijf lagen in Domein Gezondheid en zorg

Vijflaagsmodel toegepast voor het domein. Hieronder zijn alle pagina's weergegeven die met de relatie is relevant binnen zijn verbonden met dit domein. Let op: ook onderdelen uit het Domein Generiek kunnen zeer relevant zijn voor uw project!

Laag 1: Grondslagenlaag

Deze laag bevat alle wet- en regelgeving die van toepassing kan zijn op onze vraagstukken en projecten.

Laag 2: Organisatorische laag

Deze laag bevat alle producten en diensten van de overheid en de processen en organisaties die hierbij betrokken zijn. Hieronder valt ook de manier waarop binnen de eigen organisatie producten en diensten geproduceerd worden, zoals bijvoorbeeld Zaakgericht Werken.

Laag 3: Informatielaag

Een belangrijke basis voor samenwerking, is het delen van taal en begrippen (woorden), zodat we elkaar kunnen begrijpen en voor het uitwisselen en (her)gebruiken van elkanders informatie. Er is (nog) geen uitputtend overzicht beschikbaar van de informatie en gegevens die voor de informatiehuishoudingHet totaal aan regels en voorzieningen gericht op de informatiestromen en –opslag of archivering ter ondersteuning van de primaire processen. van de overheid relevant zijn. Doorgaans wordt voor elk systeem, organisatie of domein, een afzonderlijk gegevenswoordenboek en/of gegevensmodel gehanteerd.

Laag 4: Applicatielaag

Binnen deze laag vallen registers en softwarematige functies.

Laag 5: Netwerklaag

Binnen deze laag vallen de netwerken, middle ware, knooppunten en infrastructuur die nodig is om systemen te hosten en gegevens tussen die systemen uit te wisselen. We willen architecten ondersteunen met het vinden van antwoorden op vragen als: Kan de informatieuitwisseling via het openbare internet? Of moet het via (semi-)besloten netwerken of zelfs via een netwerk dat in eigen beheer is? En welke standaarden zijn dan van toepassing?

Alle architectuuraspecten die raken aan het domein

Hieronder staat een grafische weergave van alle pagina's in de wiki die gelinkt zijn met dit domein via relatie is relevant binnen ongeacht of ze in een laag vallen. Klik op een naam om naar de betreffende pagina te gaan.

Domein Gezondheid en zorgThesaurus Zorg en WelzijnGeografische Thesaurus Zorg en WelzijnRINIS GegevenswoordenboekenPEPPOLSTESTAZorg Informatie Bouwstenen (ZIB)LSP (Landelijk Schakelpunt)Wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg in internetconsultatie tot 7 april 2020AORTA (Landelijke infrastructuur voor berichtuitwisseling in de zorg)EAR (EnterpriseArchitectuur Rijksdienst)VeRa (Veiligheidsregios Referentie Architectuur)ZiRA (Ziekenhuis Referentie Architectuur)CORA (COrporatie Referentie Architectuur)GEMMA (Gemeentelijke ModelArchitectuur)LIDA (Langdurige-zorg InformatieDomeinArchitectuur)PURA (Publieke gezondheid Referentie Architectuur)Referentiearchitectuur JeugdketensDit is een grafiek met grenzen en knooppunten die kan hyperlinks bevatten.