Duurzame Toegankelijkheid: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
(regel verwijderd)
(wat is duurzame toegankelijkheid toegevoegd)
Regel 2: Regel 2:
 
__NOTOC__
 
__NOTOC__
 
<div class="themapagina">
 
<div class="themapagina">
Duurzame toegankelijkheid is.. (herkenbaarheid)
+
Duurzame toegankelijkheid wil zeggen: informatie is vanaf het moment van ontstaan beschikbaar en bruikbaar voor iedereen die daar recht op heeft en voor zolang noodzakelijk is. Burgers, bedrijven, ambtenaren, journalisten en bijvoorbeeld onderzoekers kunnen de informatie die ze nodig hebben vinden, raadplegen en interpreteren. Niet alleen nu, maar ook over pakweg 100 jaar.
  
 
==Waarom toepassen?==
 
==Waarom toepassen?==
De redenen waarom, voordeel voor organisatie
+
Digitaal werken stelt overheidsorganisaties voor grote uitdagingen in het toegankelijk maken en houden van informatie. Allereerst omdat digitale informatie op een heel andere manier wordt opgeslagen en verwerkt dan papieren informatie. Daarnaast zorgt de snel veranderende techniek voortdurend voor bedreigingen van de toegankelijkheid van informatie. Een laatste uitdaging ligt in de toegenomen verwachtingen die gebruikers hebben van ‘toegankelijke informatie’: digitale informatie moet na één muisklik beschikbaar zijn.
  
 
</div>
 
</div>

Versie van 24 nov 2015 om 17:55

Dit thema wordt opgebouwd. De pagina's bevatten deels nog onjuiste verwijzingen. Voor vragen over dit onderwerp kunt u terecht bij nora@ictu.nl

Duurzame toegankelijkheidHoudt in dat informatie vindbaar, interpreteerbaar en uitwisselbaar is. wil zeggen: informatie is vanaf het moment van ontstaan beschikbaar en bruikbaar voor iedereen die daar recht op heeft en voor zolang noodzakelijk is. Burgers, bedrijven, ambtenaren, journalisten en bijvoorbeeld onderzoekers kunnen de informatie die ze nodig hebben vinden, raadplegen en interpreteren. Niet alleen nu, maar ook over pakweg 100 jaar.

Waarom toepassen?

Digitaal werken stelt overheidsorganisaties voor grote uitdagingen in het toegankelijk maken en houden van informatie. Allereerst omdat digitale informatie op een heel andere manier wordt opgeslagen en verwerkt dan papieren informatie. Daarnaast zorgt de snel veranderende techniek voortdurend voor bedreigingen van de toegankelijkheidHoudt in dat informatie vindbaar, interpreteerbaar en uitwisselbaar is. van informatie. Een laatste uitdaging ligt in de toegenomen verwachtingen die gebruikers hebben van ‘toegankelijke informatie’: digitale informatie moet na één muisklik beschikbaar zijn.


Direct aan de slag

Kaders

Meer informatie & Contact

Relevante links:

Beheer van dit thema: