Duurzame Toegankelijkheid: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
(wat is duurzame toegankelijkheid toegevoegd)
k (kaders voor digitale duurzaamheid toegevoegd)
Regel 25: Regel 25:
 
Relevante links:
 
Relevante links:
 
* [https://www.youtube.com/watch?v=v00eGtJgpS0 e-Depot op YouTube]
 
* [https://www.youtube.com/watch?v=v00eGtJgpS0 e-Depot op YouTube]
*  
+
* [http://www.noraonline.nl/wiki/Wat_zijn_de_kaders_voor_Digitale_duurzaamheid%3F De kaders voor digitale duurzaamheid]
  
 
Beheer van dit thema:
 
Beheer van dit thema:

Versie van 7 dec 2015 om 09:36

Dit thema wordt opgebouwd. De pagina's bevatten deels nog onjuiste verwijzingen. Voor vragen over dit onderwerp kunt u terecht bij nora@ictu.nl

Duurzame toegankelijkheidHoudt in dat informatie vindbaar, interpreteerbaar en uitwisselbaar is. wil zeggen: informatie is vanaf het moment van ontstaan beschikbaar en bruikbaar voor iedereen die daar recht op heeft en voor zolang noodzakelijk is. Burgers, bedrijven, ambtenaren, journalisten en bijvoorbeeld onderzoekers kunnen de informatie die ze nodig hebben vinden, raadplegen en interpreteren. Niet alleen nu, maar ook over pakweg 100 jaar.

Waarom toepassen?

Digitaal werken stelt overheidsorganisaties voor grote uitdagingen in het toegankelijk maken en houden van informatie. Allereerst omdat digitale informatie op een heel andere manier wordt opgeslagen en verwerkt dan papieren informatie. Daarnaast zorgt de snel veranderende techniek voortdurend voor bedreigingen van de toegankelijkheidHoudt in dat informatie vindbaar, interpreteerbaar en uitwisselbaar is. van informatie. Een laatste uitdaging ligt in de toegenomen verwachtingen die gebruikers hebben van ‘toegankelijke informatie’: digitale informatie moet na één muisklik beschikbaar zijn.


Direct aan de slag

Kaders

Meer informatie & Contact

Relevante links:

Beheer van dit thema: