Duurzame Toegankelijkheid: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
k (gemeente putten toegevoegd als voorbeeld)
k (*regel inspringen)
Regel 27: Regel 27:
 
*  [http://www.noraonline.nl/wiki/Praktijkvoorbeeld_Informatie-_en_archiefbeheer_gemeente_Putten Gemeente Putten]
 
*  [http://www.noraonline.nl/wiki/Praktijkvoorbeeld_Informatie-_en_archiefbeheer_gemeente_Putten Gemeente Putten]
 
*  [[Toepassen bij een thema]]
 
*  [[Toepassen bij een thema]]
 +
 
</div><div class="kolom">
 
</div><div class="kolom">
  

Versie van 7 dec 2015 om 10:28

Dit thema wordt opgebouwd. De pagina's bevatten deels nog onjuiste verwijzingen. Voor vragen over dit onderwerp kunt u terecht bij nora@ictu.nl

Duurzame toegankelijkheidHoudt in dat informatie vindbaar, interpreteerbaar en uitwisselbaar is. wil zeggen: informatie is vanaf het moment van ontstaan beschikbaar en bruikbaar voor iedereen die daar recht op heeft en voor zolang noodzakelijk is. Burgers, bedrijven, ambtenaren, journalisten en bijvoorbeeld onderzoekers kunnen de informatie die ze nodig hebben vinden, raadplegen en interpreteren. Niet alleen nu, maar ook over pakweg 100 jaar.

Waarom toepassen?

Digitaal werken stelt overheidsorganisaties voor grote uitdagingen in het toegankelijk maken en houden van informatie. Allereerst omdat digitale informatie op een heel andere manier wordt opgeslagen en verwerkt dan papieren informatie. Daarnaast zorgt de snel veranderende techniek voortdurend voor bedreigingen van de toegankelijkheidHoudt in dat informatie vindbaar, interpreteerbaar en uitwisselbaar is. van informatie. Een laatste uitdaging ligt in de toegenomen verwachtingen die gebruikers hebben van ‘toegankelijke informatie’: digitale informatie moet na één muisklik beschikbaar zijn.


Samen leren & zoeken

Er zijn diverse organisaties die al werken aan duurzame toegankelijkheidHoudt in dat informatie vindbaar, interpreteerbaar en uitwisselbaar is.. U kunt van hun ervaringen leren. En ook van de vraagstukken en lopende discussies die daar spelen.

Meer informatie & Contact

Relevante links:

Beheer van dit thema: