Duurzame Toegankelijkheid

Uit NORA Online
Versie door BuddyJoeGroeneveld (overleg | bijdragen) op 7 dec 2015 om 16:53 (extra contactvorm opgenomen)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit thema wordt opgebouwd. De pagina's bevatten deels nog onjuiste verwijzingen. Voor vragen over dit onderwerp kunt u terecht bij nora@ictu.nl

Duurzame toegankelijkheid wil zeggen: informatie is vanaf het moment van ontstaan beschikbaar en bruikbaar voor iedereen die daar recht op heeft en voor zolang noodzakelijk is. Burgers, bedrijven, ambtenaren, journalisten en bijvoorbeeld onderzoekers kunnen de informatie die ze nodig hebben vinden, raadplegen en interpreteren. Niet alleen nu, maar ook over pakweg 100 jaar.

Waarom toepassen?[bewerken]

Digitaal werken stelt overheidsorganisaties voor grote uitdagingen in het toegankelijk maken en houden van informatie. Allereerst omdat digitale informatie op een heel andere manier wordt opgeslagen en verwerkt dan papieren informatie. Daarnaast zorgt de snel veranderende techniek voortdurend voor bedreigingen van de toegankelijkheid van informatie. Een laatste uitdaging ligt in de toegenomen verwachtingen die gebruikers hebben van ‘toegankelijke informatie’: digitale informatie moet na één muisklik beschikbaar zijn.


Direct aan de slag[bewerken]

Met welke kaders moet je rekening houden? Wat is er al bekend en beschikbaar waardoor je kunt hergebruiken en een vliegende start kunt maken?


Samen leren & zoeken[bewerken]

U kunt participeren in de vraagstukken en lopende discussies spelen rondom duurzame toegankelijkheid. Ook zijn er diverse organisaties die al werken aan duurzame toegankelijkheid.

Meer informatie & Contact[bewerken]

Relevante links:

Beheer van dit thema:

Inhoudelijk bijdragen:

Wilt u meedoen aan (online) discussies, (thema)bijeenkomsten en de openbare review van DUTO? Meldt u dan aan bij de open LinkedIn-groep DUTO of neem contact op via volgend adres: