EPUB

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
Icons-mini-file ePUB.png
Standaard.png
Naam: EPUB
ID: ePUB
Type: Standaard
Deze informatie is (deels) overgenomen van forumstandaardisatie.nl
e-bookformaat  • Nut: De EPUB 3.0-standaard kent in potentie een grote toegevoegde waarde ten opzichte van huidige open documentstandaarden. Deze toegevoegde waarde ligt met name in het publiceren van niet-bewerkbare elektronische documenten voor draagbare apparaten als e-readers, tablets en smartphones. Naast de mogelijkheid voor reflowable weergave van documentinhoud biedt de standaard ook ondersteuning voor multimedia content (audio/video) en hoge mate van toegankelijkheidHoudt in dat informatie vindbaar, interpreteerbaar en uitwisselbaar is. voor bijvoorbeeld visueel gehandicapten.Waar toepasbaar

  • Functioneel toepassingsgebiedDe omschrijving van het functionele gebruik van de voorziening: Het publiceren van niet-reviseerbare elektronische documenten in eBook-formaat, geoptimaliseerd voor gebruik op - maar niet beperkt tot - draagbare apparaten zoals e-readers, tablets en smartphones.
  • Organisatorisch werkingsgebiedHet domein (organisatorisch, taakvelden) binnen de overheid waarin het element (principe, standaard, voorziening..) wordt of kan worden toegepast. Bijvoorbeeld: gemeenten, provincies, waterschappen, Rijk, zorginstellingen, primair onderwijs.:

Meer informatie

Realiseert

Lijst Open Standaarden - Aanbevolen


Applicaties om ePUB-bestanden te lezen (zgn. eBook readers) zijn te vinden op: