Erven bij leven - de NORA Familie deelt haar mooiste meubilair

Uit NORA Online
Versie door M.M.Vos (overleg | bijdragen) op 6 jul 2021 om 12:13 (}} op juiste plek sluiten)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
logo NORA Gebruikersweek

Bijeenkomst op woensdag 2 juni 2021, 14:00 - 15:30 uur, locatie: MS teams + Miro.
Doel: Samen kijken welke pareltjes er staan te verstoffen in de opslag bij NORA Familieleden, waar een ander nog een mooi plekje voor heeft.
Doelgroep: Architecten en beheerders van architecturen die bekend zijn met tenminste 1 architectuur in de NORA Familie.
Contactpersoon: Andre Plat, andre.plat@vng.nl .




Verslag & vervolg

Marieke Vos en Joris Dirks gaven namens NORA kort aan hoe je content op noraonline.nl kunt toevoegen. Belangrijkste boodschap: Gewoon doen! Alleen voor de principes geldt een relatief zware wijzigingsprocedure, voor alle andere content is een kort overleg met de inhoudelijk eigenaar en/of NORA Beheer meestal genoeg om direct aan te slag te mogen. Zie ook het Wijzigingsproces NORA.

Peter Makkes en André Plat van de GEMMA (Gemeentelijke ModelArchitectuur) gingen de deelnemers vervolgens voor in een Miro-bord, om kennis met elkaar te maken en vooral ook om aan te dragen welke content en architectuurkennis van de verschillende architecturen in de publieke sector zo waardevol is dat het de moeite waard is om ze verder te delen: via noraonline.nl of in de eigen architectuur. Op die manier vullen NORA en haar dochters - en de dochters onderling - elkaar straks nóg meer aan. En is de juiste info op de juiste plek(ken) te vinden.

We sloten de sessie af met concrete afspraken: wie gaat waarmee aan de slag? Er is voor de volgende onderwerpen afgesproken vervolgstappen te zetten:

Presentatie & export Miro-bord

Oorspronkelijke info sessie

Krankzinnigheid is erfelijk, zo gaat de tegelwijsheid: je krijgt het van je kinderen. Gelukkig worden er in families ook veel positieve dingen juist al bij leven geërfd: dat schilderij waar geen ruimte meer voor is, de babykleren die telkens een deurtje verder gaan, die comfortabele stoel die al drie studentenkamers heeft opgevrolijkt - pareltjes die de oorspronkelijke eigenaar zonder pijn in het hart kan missen.

Als familie van architecturen hebben we elk ook zo onze pareltjes van kennis verzameld door de jaren heen: zelf opgebouwd, slim ingekocht, of uit andere bron overgenomen en op maat gemaakt voor de eigen context. Soms zien we de waarde zelf niet meer zo, omdat we er aan gewend zijn. Soms, maar lang niet zo vaak als we zouden willen, komt er toevallig een familielid op bezoek die haar waardering er over uit spreekt. En heel soms kijken we er naar en denken: dat zou een stuk meer tot z'n recht komen in een ander huis.

Deze sessie is bedoeld om te kijken wat de 'dochter' architecturen in huis hebben dat ook, of misschien zelfs beter, tot z'n recht zou komen bij NORA of bij een andere dochter. De deelnemers dragen vanuit hun eigen kennis kandidaten aan en vanuit NORA kijken we wat de snelste route kan zijn om de 'overerving' naar NORA te realiseren.

Denk je met ons mee?

Opzet sessie

  • presentatie hoe krijg ik iets in NORA
  • inventariserende & oriënterende bijeenkomst waarin je je pareltjes inbrengt via Miro
  • we bekijken elkaars inbreng en melden ons aan om bij te dragen aan initiatieven waar we achter staan
  • laatste kwartier afspraken maken met de inbrenger over een vervolgtraject op maat inclusief tijdspad