Expertgroep Gegevensmanagement

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

De expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren. bestaat uit mensen uit verschillende domeinen en organisaties binnen de publieke sector, die vanuit de praktijk herkennen dat gegevensmanagement belangrijk is. In een serie van workshops willen ze bij elkaar leggen wat er al aan kaders en practices liggen en dit vervolgens aanvullen en verbinden tot een coherent NORA-thema Gegevensmanagement.

Deelnemers en contact

De eerste workshop was op 3 oktober 2017, namen en leden kunnen nog wijzigen. We zijn nog opzoek naar nieuwe leden. Mocht je een bijdrage willen en kunnen leveren of vragen hebben hierover stuur dan een e-mail naar nora@ictu.nl.

Alle bijeenkomsten van de expertgroep in de wiki

DatumDit is een speciale eigenschap in de wiki. bijeenkomst Doelgroep Doel
3 oktober 2017 10:30:00 Gegevensmanagement/workshop 3 oktober Mensen die kennis hebben en/of zoeken over gegevensmanagement in hun eigen domein/organisatie. Kijken welke delen van de GEMMA katern rechtstreeks bruikbaar zijn in andere domeinen (dus generiek), welke eerst een extra slag nodig hebben en welke gemeente-specifiek zijn en dus niet overgenomen hoeven te worden in de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur.
30 november 2017 Gegevensmanagement/workshop 2 Leden NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren. Definities, behoeften en bestaande kennis (o.a. UWV) samenvoegen tot werkdefinitie en 'inhoudsopgave' NORA-thema GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren..
1 februari 2018 Gegevensmanagement/workshop 3 Leden NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren. Verder met werkdefinitie gegevensmanagement en samenvoegen van behoeften en bestaande kennis tot een gewenste 'inhoudsopgave' voor het NORA-thema GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren..
5 april 2018 Gegevensmanagement/workshop 4 Expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren. Verder invullen van bestaande en gevraagde kennis binnen de 'inhoudsopgave' van het thema GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren.
11 oktober 2018 Gegevensmanagement/workshop 5 Expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren. Bespreken voortgang en verder invullen van bestaande en gevraagde kennis binnen de 'inhoudsopgave' van het thema GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren.
17 januari 2019 Gegevensmanagement/workshop 6 Expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren. Bespreken voortgang en review van de opgeleverde stukken
11 maart 2019 Gegevensmanagement/telefoongesprek 11 maart 2019 Expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren. Bespreken voortgang en review van de opgeleverde stukken, agenda 2019
4 april 2019 Samen het Gegevenslandschap harmoniseren - symposium 4 april medewerkers van publieke organisatie die bezig zijn met gegevensmanagement bestaande kennis delen en elkaar leren vinden
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen