Meebouwen aan NORA: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (typo)
(duidelijker CTA)
Regel 1: Regel 1:
{{Uitgelicht|wilt u als gebruiker van NORA [[reageren]]? [[beheer NORA|NORA beheer]] verwelkomt feedback per [mailto:architectuur@ictu.nl mail] of [[reageren|via de wiki]].}}
NORA groeit organisch door:
NORA groeit organisch door:
# Afstemming op de wensen van [[NORA dochters]],
# Afstemming op de wensen van [[NORA dochters]],

Versie van 12 aug 2013 12:05

wilt u als gebruiker van NORA reageren? NORA beheer verwelkomt feedback per mail of via de wiki.

NORA groeit organisch door:

  1. Afstemming op de wensen van NORA dochters,
  2. Uitbreiding op basis van actuele thema's, zoals bepaald door de Architectuur Board NORA en uitgewerkt in katernen, of door
  3. Feedback die u als gebruiker geeft in de wiki of door te mailen met NORA beheer

Hiertoe maakt NORA beheer wijzigingsvoorstellen en bepaalt daarbij wat de impact is.

Wijzigingsproces

Wijzigingsvoorstellen hebben een lage, beperkte of grote impact. Afhankelijk van de impact worden deze voorstellen verschillend behandeld.

  1. Wijzigingen met lage impact op NORA worden door NORA Beheer direct verwerkt in de geldige versie van de pagina. Denk hierbij aan verbetering van spelfouten en formuleringen en updaten van namen.
  2. Wijzigingen met beperkte impact. Denk hierbij aan een inhoudelijke wijziging van een principe of beschrijving, of de relaties daartussen. NORA Beheer zal voor de behandeling van dit voorstel een concept-pagina aanmaken waarin de voorgestelde wijziging is verwerkt. Dit concept wordt voor een bepaalde periode ter review gepubliceerd. Gebruikers kunnen op de bijbehorende discussietab commentaar leveren. Na sluiting van de reviewperiode maakt NORA beheer een voorstel voor wijziging op basis van de synthese van de gevoerde discussie. Dit voorstel wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Gebruikersraad NORA.
  3. Wijzigingen met grote impact. Hierbij gaat het om wijzigingen die betrekking hebben op de scope en opzet van NORA, zoals bijvoorbeeld voorstellen om een nieuw onderwerp in NORA op te pakken of om uitgangspunten voor NORA aan te passen.
    Een dergelijk voorstel wordt ter beoordeling aan de Gebruikersraad voorgelegd. De Gebruikersraad doet vervolgens een voorstel aan de Architectuur Board NORA om bijvoorbeeld het draagvlak onder gebruikers te onderzoeken, de analyse van de impact op NORA te bepalen, een plan van aanpak te ontwikkelen, etc. De Architectuur Board besluit of en hoe in de ontwikkelagenda van NORA invulling gegeven wordt aan het voorstel.

Lees verder: