NORA online: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
k (semantiek -> gegevensbeschrijvingen)
(Waarmee NORA u helpt: link zaakgericht werken)
Regel 17: Regel 17:
  
 
==Waarmee NORA u helpt==
 
==Waarmee NORA u helpt==
NORA biedt informatie over verschillende [[onderwerpen]], bijvoorbeeld toepasbaar bij projecten rond [[zaakgericht werken]] of [[Katern Verbinden|verbinden met andere organisaties/overheidsdiensten]]. Ook voor vraagstukken als [[beveiliging]] en [[Gegevensbeschrijvingen|beschrijven van gegevens]] kan NORA een ingang zijn. Deze inhoud is in NORA online ontsloten middels het [[:Categorie:Kennismodel NORA|NORA kennismodel]]. Zo zijn de [[:Categorie:Basisprincipes|principes]], [[:Categorie:Bouwstenen|bouwstenen]], [[:Categorie:Standaarden|standaarden]] en meer, uniform beschreven en op meerdere manieren raadpleegbaar.
+
NORA biedt informatie over verschillende [[onderwerpen]], bijvoorbeeld toepasbaar bij projecten rond [[Zaakgericht Werken|zaakgericht werken]] of [[Katern Verbinden|verbinden met andere organisaties/overheidsdiensten]]. Ook voor vraagstukken als [[beveiliging]] en [[Gegevensbeschrijvingen|beschrijven van gegevens]] kan NORA een ingang zijn. Deze inhoud is in NORA online ontsloten middels het [[:Categorie:Kennismodel NORA|NORA kennismodel]]. Zo zijn de [[:Categorie:Basisprincipes|principes]], [[:Categorie:Bouwstenen|bouwstenen]], [[:Categorie:Standaarden|standaarden]] en meer, uniform beschreven en op meerdere manieren raadpleegbaar.
  
 
[[Onderwerpen|Zie onderwerpen in NORA]]
 
[[Onderwerpen|Zie onderwerpen in NORA]]

Versie van 6 feb 2014 om 09:39

Nieuws:

Waarom u NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur toepast

De Nederlandse OverheidsReferentieArchitectuur helpt bij inrichting van informatievoorziening. Met deze organisatie-architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. worden managers, projectleiders en architecten geholpen in hun tactische en strategische beheer. Door gebruik van dezelfde uitgangspunten en hergebruik van oplossingen uit NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur kunnen organisaties beter op elkaar aansluiten en hun dienstverlening verbeteren. NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur is in 2009 door het kabinet vastgesteld als norm voor de Nederlandse overheid en wordt afgestemd met gebruikers uit alle bestuurslagen.

Lees meer over: toepassen van NORA

Waarmee NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur u helpt

NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur biedt informatie over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld toepasbaar bij projecten rond zaakgericht werken of verbinden met andere organisaties/overheidsdiensten. Ook voor vraagstukken als beveiliging en beschrijven van gegevens kan NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur een ingang zijn. Deze inhoud is in NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur online ontsloten middels het NORA kennismodel. Zo zijn de principes, bouwstenen, standaarden en meer, uniform beschreven en op meerdere manieren raadpleegbaar.

Zie onderwerpen in NORA

Beheer van NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur

Expertteams schrijven voor NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur antwoorden op actuele vraagstukken van overheden. Aansturing en goedkeuring gebeurt door de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Gebruikersraad waarin architecten en managers van verschillende overheden plaatsnemen, en de Architectuur Board met bestuurders van de verschillende overheidslagen. Via deze wiki, NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Online, kan iedereen de voortgang volgen en er op reageren.

Lees meer over: Beheer van NORA