Nederlandse participatie EU: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
(autosaveversie)
 
k (categorie toevoeging)
(10 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Heel veel organisaties binnen de Nederlandse publieke sector zijn betrokken bij EU-trajecten op het gebied van interoperabiliteit en digitale dienstverlening. Het is onmogelijk een volledig overzicht te geven wie waar in Europese trajecten betrokken is. Tegelijk is het om goed af te stemmen in Nederland en van elkaars ervaring te leren essentieel om van elkaar te weten waar we aan werken. We beginnen daarom met een incompleet overzicht, in de hoop dat wie dit leest en een aanvulling heeft die mailt naar [mailto:nora@ictu.nl nora@ictu.nl]
+
{{Uitgelicht|Nog niet alle organisaties uit het rapport [[Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF]] zijn al opgenomen in de wiki. Dit gebeurt de komende periode.}}
  
NORA heeft in het eerste kwartaal van 2016 onderzoek laten doen naar de bestaande praktijk van grensoverschrijdende gegevensuitwisseling vanuit de overheid. Doel was een eerste basis te leggen om uiteindelijk het nut en de noodzaak nut en de noodzaak van een generieke aansluiting op de eDelivery DSI te kunnen bepalen. De rapportage hierover is inmiddels in concept gereed.
+
Heel veel organisaties binnen de Nederlandse publieke sector zijn betrokken bij EU-trajecten op het gebied van interoperabiliteit en digitale dienstverlening. Het is onmogelijk een volledig overzicht te geven wie waar in Europese trajecten betrokken is. Tegelijk is het goed om af te stemmen in Nederland en van elkaars ervaring te leren essentieel om van elkaar te weten waar we aan werken. We beginnen daarom met een incompleet overzicht, in de hoop dat wie dit leest en een aanvulling heeft die mailt naar [mailto:nora@ictu.nl nora@ictu.nl].  
  
==Wie vertegenwoordigt Nederland in welke gremia?==
+
Basis van dit overzicht is het rapport {{Bestand met info|D1 Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF versie 1 5 15032016 FINAL.pdf|Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF}} van INNOVALOR in opdracht van de NORA.
Handmatig verhaal Xander na contact Freek
 
  
===NORA vertegenwoordigt belangen NORA Familie in doorontwikkeling EIRA===
+
Dit rapport is verwerkt in de wiki: de genoemde EU Programma's, de DG's en de Bouwstenen Internationaal zijn opgenomen als aparte pagina's en de verbanden zijn zo veel mogelijk in relaties omgezet: "gebruikt", "participeert in" en "is gerelateerd aan."
Eric Brouwer heeft recentelijk een presentatie gegeven op het startcongres van ISA2, de opvolger van [[Interoperability Solutions for Public Administrations (ISA)|ISA]]. Namens Nederland zal hij deelnemen aan de change advisory board van de [[European Interoperability Reference Architecture (EIRA)]]. Zie ook nieuwsbericht [[
+
 
===Wie participeert in welke gremia?===
+
Hieronder het overzicht van organisaties die al zijn opgenomen in de wiki en de programma's / bouwstenen waarin deze participeren:
<hier moet een handmatige tekst komen + een automatische lijst van vertegenwoordigers die we toevoegen aan de wiki met de relatie 'participeert in'
+
 
 +
{{#ask:[[Participeert in::+]]
 +
|?Participeert in
 +
|format=graph
 +
|headers=show
 +
|link=all
 +
|graphname=QueryResult
 +
|graphlink=yes
 +
|relation=child
 +
|wordwraplimit=25
 +
|fontsize=10
 +
|offset=
 +
|limit=999
 +
}}
 +
[[Categorie:bouwstenen]] [[Categorie:Bouwstenen Internationaal‏‎]] [[Categorie:EU‏‎]]

Versie van 18 sep 2019 om 09:44

Nog niet alle organisaties uit het rapport Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF zijn al opgenomen in de wiki. Dit gebeurt de komende periode.

Heel veel organisaties binnen de Nederlandse publieke sector zijn betrokken bij EU-trajecten op het gebied van interoperabiliteitInteroperabiliteit is het vermogen van organisaties (en hun processen en systemen) om effectief en efficiënt informatie te delen met hun omgeving en digitale dienstverlening. Het is onmogelijk een volledig overzicht te geven wie waar in Europese trajecten betrokken is. Tegelijk is het goed om af te stemmen in Nederland en van elkaars ervaring te leren essentieel om van elkaar te weten waar we aan werken. We beginnen daarom met een incompleet overzicht, in de hoop dat wie dit leest en een aanvulling heeft die mailt naar nora@ictu.nl.

Basis van dit overzicht is het rapport Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF (PDF, 2,59 MB) van INNOVALOR in opdracht van de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur.

Dit rapport is verwerkt in de wiki: de genoemde EU Programma's, de DG's en de Bouwstenen Internationaal zijn opgenomen als aparte pagina's en de verbanden zijn zo veel mogelijk in relaties omgezet: "gebruikt", "participeert in" en "is gerelateerd aan."

Hieronder het overzicht van organisaties die al zijn opgenomen in de wiki en de programma's / bouwstenen waarin deze participeren:

RINISE-SENS (Electronic Simple European Networked Services)Electronic exchange of social security information (EESSI)SURFnetGEANTDit is een grafiek met grenzen en knooppunten die kan hyperlinks bevatten.