Nederlandse participatie EU: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
(link naar rapport verplaatst)
(overzicht toch toegevoegd)
Regel 1: Regel 1:
Heel veel organisaties binnen de Nederlandse publieke sector zijn betrokken bij EU-trajecten op het gebied van interoperabiliteit en digitale dienstverlening. Het is onmogelijk een volledig overzicht te geven wie waar in Europese trajecten betrokken is. Tegelijk is het om goed af te stemmen in Nederland en van elkaars ervaring te leren essentieel om van elkaar te weten waar we aan werken. We beginnen daarom met een incompleet overzicht, in de hoop dat wie dit leest en een aanvulling heeft die mailt naar [mailto:nora@ictu.nl nora@ictu.nl]  
+
Heel veel organisaties binnen de Nederlandse publieke sector zijn betrokken bij EU-trajecten op het gebied van interoperabiliteit en digitale dienstverlening. Het is onmogelijk een volledig overzicht te geven wie waar in Europese trajecten betrokken is. Tegelijk is het om goed af te stemmen in Nederland en van elkaars ervaring te leren essentieel om van elkaar te weten waar we aan werken. We beginnen daarom met een incompleet overzicht, in de hoop dat wie dit leest en een aanvulling heeft die mailt naar [mailto:nora@ictu.nl nora@ictu.nl].
  
NORA heeft in het eerste kwartaal van 2016 onderzoek laten doen naar de bestaande praktijk van grensoverschrijdende gegevensuitwisseling vanuit de overheid. Doel was een eerste basis te leggen om uiteindelijk het nut en de noodzaak nut en de noodzaak van een generieke aansluiting op de eDelivery DSI te kunnen bepalen. De rapportage hierover is inmiddels in concept gereed.
+
Basis van dit overzicht is het rapport {{Bestand met info|D1 Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF versie 1 5 15032016 FINAL.pdf|Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF}} van INNOVALOR in opdracht van de NORA.
: → [[nieuwsbericht inventarisatie Nederlandse grensoverschrijdende dienstverlening oid]]
 
  
==Wie vertegenwoordigt Nederland in welke gremia?==
+
Dit rapport is verwerkt in de wiki: de genoemde EU Programma's, de DG's en de Bouwstenen Internationaal zijn opgenomen als aparte pagina's en de verbanden zijn zo veel mogelijk in relaties omgezet: "gebruikt", "participeert in" en "is gerelateerd aan."
Handmatig verhaal Xander na contact Freek
 
<hier moet een handmatige tekst komen + uiteindelijk een automatische lijst van vertegenwoordigers die we toevoegen aan de wiki met de relatie 'participeert in'>
 
===NORA participeert in ISA: doorontwikkeling EIRA===
 
Eric Brouwer heeft recentelijk een presentatie gegeven op het startcongres van ISA2, de opvolger van [[Interoperability Solutions for Public Administrations (ISA)|ISA]]. Namens de Nederlandse digitale community zal hij deelnemen aan de change advisory board van de [[European Interoperability Reference Architecture (EIRA)]].
 
  
: [http://ec.europa.eu/isa/documents/isa-2-conference/6-brouwer.pdf Presentatie Eric Brouwer op startcongres ISA2], [https://www.youtube.com/watch?v=epOlOA2eZKA Filmopname presentatie]. ([http://ec.europa.eu/isa/isa2conference/presentations-speeches/index_en.htm Alle speeches en filmpjes congres.])
+
Hieronder het overzicht van organisaties in de wiki en de programma's / bouwstenen waarin deze participeren:
: → [[Deelname NORA aan change advisory board EIRA als vertegenwoordiger Nederlandse digitale community|Nieuwsbericht deelname NORA]]
+
 
 +
{{#ask:[[Categorie:Organisaties]]
 +
|?Participeert in
 +
|format=graph
 +
|headers=show
 +
|link=all
 +
|graphname=QueryResult
 +
|graphlink=yes
 +
|relation=parent
 +
|wordwraplimit=25
 +
|fontsize=10
 +
|offset=
 +
|limit=
 +
}}

Versie van 16 jun 2016 om 17:34

Heel veel organisaties binnen de Nederlandse publieke sector zijn betrokken bij EU-trajecten op het gebied van interoperabiliteitInteroperabiliteit is het vermogen van organisaties (en hun processen en systemen) om effectief en efficiënt informatie te delen met hun omgeving en digitale dienstverlening. Het is onmogelijk een volledig overzicht te geven wie waar in Europese trajecten betrokken is. Tegelijk is het om goed af te stemmen in Nederland en van elkaars ervaring te leren essentieel om van elkaar te weten waar we aan werken. We beginnen daarom met een incompleet overzicht, in de hoop dat wie dit leest en een aanvulling heeft die mailt naar nora@ictu.nl.

Basis van dit overzicht is het rapport Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF (PDF, 2,59 MB) van INNOVALOR in opdracht van de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur.

Dit rapport is verwerkt in de wiki: de genoemde EU Programma's, de DG's en de Bouwstenen Internationaal zijn opgenomen als aparte pagina's en de verbanden zijn zo veel mogelijk in relaties omgezet: "gebruikt", "participeert in" en "is gerelateerd aan."

Hieronder het overzicht van organisaties in de wiki en de programma's / bouwstenen waarin deze participeren:

… overige resultaten