Nederlandse participatie EU

Uit NORA Online
Versie door M.M.Vos (Overleg | bijdragen) op 16 jun 2016 om 17:45 (met caveat organisaties)

Ga naar: navigatie, zoeken
Nog niet alle organisaties uit het rapport Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF zijn al opgenomen in de wiki. Dit gebeurt de komende periode.

Heel veel organisaties binnen de Nederlandse publieke sector zijn betrokken bij EU-trajecten op het gebied van interoperabiliteitInteroperabiliteit is het vermogen van organisaties (en hun processen en systemen) om effectief en efficiënt informatie te delen met hun omgeving en digitale dienstverlening. Het is onmogelijk een volledig overzicht te geven wie waar in Europese trajecten betrokken is. Tegelijk is het om goed af te stemmen in Nederland en van elkaars ervaring te leren essentieel om van elkaar te weten waar we aan werken. We beginnen daarom met een incompleet overzicht, in de hoop dat wie dit leest en een aanvulling heeft die mailt naar nora@ictu.nl.

Basis van dit overzicht is het rapport Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF (PDF, 2,59 MB) van INNOVALOR in opdracht van de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur.

Dit rapport is verwerkt in de wiki: de genoemde EU Programma's, de DG's en de Bouwstenen Internationaal zijn opgenomen als aparte pagina's en de verbanden zijn zo veel mogelijk in relaties omgezet: "gebruikt", "participeert in" en "is gerelateerd aan."

Hieronder het overzicht van organisaties die al zijn opgenomen in de wiki en de programma's / bouwstenen waarin deze participeren:

… overige resultaten