Opleidingen

Uit NORA Online
Versie door Sandra van Dalen (Overleg | bijdragen) op 6 feb 2020 om 13:41 (Schema aangepast)

Ga naar: navigatie, zoeken
NB: Deze pagina is geen onderdeel van de reguliere NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur, maar een testruimte. Het is dus niet zeker of de inhoud zoals u die ziet juist, actueel en betrouwbaar is.

Doel

Een wikipagina als instrument dat de architect kan gebruiken in zijn verkenning/ oriëntatie bij het nadenken over en vormgeven van zijn persoonlijke ontwikkeling.

Het project NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur, dat door ICTU wordt uitgevoerd in opdracht van BZK / DGBK / B&I, heeft aangegeven de inbedding van de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur in het onderwijs en kwaliteitsinstrumenten voor opdrachtgevers, opdrachtnemers en specialisten binnen de overheid – zoals architecten - te willen onderzoeken en vorm te geven.

Hierbij is de volgende vraagstelling de basis voor het plan van aanpak:

  • Wat NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur biedt als hulpmiddel voor de architect, de kennis die NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur omvat en hoe je daar je weg in vindt, zou bij overheidsarchitecten bekend moeten zijn. Om dat te bereiken zou dat verankerd moeten worden in relevante opleidingen, maar welke opleidingen zijn dat en welke aandacht wordt daar nu al aan besteed?
  • De NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur wil graag dat bij Gatewayreviews aandacht wordt besteed aan de architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen.-kaders waarbinnen de overheid projecten uitvoert. Dit zou een Nederlandse aanvulling zijn op de Gateway reviews. Hoe zou dat kunnen worden bereikt (proces) met Bureau Gateway en welke vragen zouden daarbij kunnen worden gesteld?

Overzicht opleidingen

INSTELLING OPLEIDING DOELGROEP DOEL DUUR
Erasmus / ESAA Opleiding Internal Auditing & Advisory
Opleiding Certified Public Controlling
Informatiemanagement Professionals binnen bedrijven en de (semi-)publieke sector betrokken zijn of leiding geven bij het inrichten en/of uitvoeren van de informatieverzorging en de innovatieve toepassing van ICT 8 dagen
VU Postgraduate opleiding IT Audit, Compliance & Advisory
Certified Public Control (CPC)
Postgraduate opleiding Public Auditing
TIAS School for Business and society Executive Master of Information Management 013 - 466 86 00
UvA IT-Audit Programme
Hogeschool Utrecht Enterprise-architectuur 088 - 481 8283
Nyenrode Business Universiteit Masterclass Enterprise Architectuur 0346 - 291 278
Antwerp Management School Executive Master of Enterprise IT Architecture (MEITA)
Vlerick Business School Enterprise architecture at work