Overleg:Toelichting European Interoperability Framework (EIF)

Uit NORA Online
Versie door M.M.Vos (overleg | bijdragen) op 6 apr 2022 om 14:26 (opmerking naar Marijke)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

M.M.Vos (overleg) 6 apr 2022 14:26 (CEST) : Ik heb een paar schoonheidsfoutjes gevonden vanuit het beheer van de wiki. Als je moeite hebt om deze zelf te herstellen kun je Wendy Pragt vragen om extra uitleg en hulp bij het uitvoeren.

De alt-tekst voor de afbeeldingen moet nog eens slagje beter: 'conceptueel model' zegt weinig over wat er op de afbeelding te zien is. Het beste is om alle elementen van het conceptueel model die relevant zijn in de tekst te noemen en de afbeelding decoratief te maken (alt-tekst leeg laten). Je kunt er ook voor kiezen om de beschrijving van de relevante elementen op de afbeeldingen in het bijschrift onder de afbeelding te zetten. Ook in dat geval kun je de alt-tekst leeg laten. Alternatief is om een paar extra woorden te gebruiken in de alt-tekst en er 'Conceptueel Model EIF' van te maken, om vervolgens op de bestandspagina van de afbeelding een link te zetten naar een plek waar het conceptueel model van het EUF verder beschreven staat.

Op de bestandspagina moet de beschrijving ook sowieso uitgebreider, zodat wie hier via google op landt weet wat hij ziet: Een conceptueel model, maar waarvan dan? Welk concept, welk onderwerp gaat het over?

Ik zou hier iets verwachten als: Visualisatie van het conceptueel model van het European Interoperability Framework (EIF).

Voeg daar dan ook de categorie EU en Modellen aan toe, dan kunnen we dit bestand en bestanden die er op lijken gemakkelijker terugvinden. De code daarvoor is: (

[[Categorie:EU]][[Categorie:Modellen]]

Zie de hulppagina Categorie voor uitleg hierover.

Dit geldt ook voor de andere afbeeldingen: de alt-tekst kan beter en de beschrijving op de bestandspagina is nog incompleet.