Relaties standaarden en bouwstenen inzichtelijk gemaakt

Uit NORA Online
Versie door M.M.Vos (Overleg | bijdragen) op 14 sep 2015 om 13:04 (link naar monitor open standaardenbeleid toegevoegd)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Relaties standaarden en bouwstenen inzichtelijk gemaakt

maandag 14 september 2015 - In samenwerking met het Bureau Forum Standaardisatie zijn in de NORA-wiki de relaties tussen standaarden en bouwstenen inzichtelijk gemaakt: Welke standaard is van toepassing op een specifieke bouwsteen? Voldoet de bouwsteen ook daadwerkelijk aan die standaard? En andersom, op welke bouwstenen is een specifieke standaard van toepassing?

De informatie is gebaseerd op de Monitor Open Standaardenbeleid (die elk jaar wordt geactualiseerd) en http://www.internet.nl. Je vindt de informatie op drie manieren terug:

  1. Op de pagina van elke bouwsteen staan onderin de standaarden aangegeven die van toepassing zijn. Bijvoorbeeld bij DigiD.
  2. Op de pagina van elke standaard staan onderin de bouwstenen aangegeven waarop ze van toepassing zijn. Bijvoorbeeld voor StUF.
  3. In een overzichtstabel met Bouwstenen en gebruikte standaarden zie je alle bouwstenen en standaarden waar gegevens over bekend zijn.

We hopen dat deze informatie architecten, ontwerpers, projectleiders, beleidsambtenaren en bestuurders helpt om praktische uitvoering te geven aan AP7 Gebruik de landelijke bouwstenen en AP8 Gebruik Open Standaarden.

Verzoek om feedback

We horen graag van jullie terug of je wat hebt aan deze informatie en zo ja wat je er mee doet. Ook als het voor jou niet nuttig is in deze vorm, of je mogelijkheden ziet ter verbetering, horen we dat graag via nora@ictu.nl.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.