Oproep review Visie Architectuur Digitale Overheid 2030; reactie uiterlijk 29 mei 2023

Uit NORA Online
Review Visie Architectuur Digitale Overheid 2030 /
Versie door ALangenacker (overleg | bijdragen) op 19 mei 2023 om 11:04 (mailadres PDGI toegevoegd)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springenOproep review Visie Architectuur Digitale Overheid 2030; reactie uiterlijk 29 mei 2023[bewerken]

vrijdag 19 mei 2023 - De afgelopen periode is de nieuwe MIDO-structuur ingericht en is een aantal architectuurwerkgroepen van start gegaan. De eerste resultaten daarvan zijn nu beschikbaar:

Visie Architectuur Digitale Overheid 2030 (PDF, 1,07 MB)

Het document ‘Visie Architectuur Digitale Overheid 2030’ heeft als doel richting te geven aan de ontwikkeling van de digitale overheid die alle bestuurslagen omvat. Het biedt een basis voor een op architectuur gebaseerd programma- en projectenportfolio zoals opgenomen in het GDI-programmeringsplan.

De visie is gebaseerd op bestaand beleid en vastgestelde beleidsdocumenten, zoals de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren en de GDI-meerjarenvisie, en op de NORA. Het document stelt dat gebruik moet worden gemaakt van al bestaande bouwstenen van de digitale overheid – mits goed beheerd en doorontwikkeld -, geeft aan wat ontbreekt en doet voorstellen voor het toevoegen van nog ontbrekende bouwstenen. Het document voorziet op deze manier in een door bestuurders geuite behoefte aan overzicht over de onderdelen van de digitale overheid en de samenhang daarvan.

Totstandkoming en vervolg

De visie is het product van bijdragen van een grote groep betrokkenen die is vermeld in een bijlage van het document. Bureau MIDO voert de eindredactie uit.

Wil je meedoen met de review? Gebruik dan onderstaand formulier en stuur het naar Postbus.PGDI@minbzk.nl:

Formulier review visie architectuur digitale overheid 2030.pdf (PDF, 44 kB)

De verwerking van de reviewopmerkingen moet leiden tot de eerste vastgestelde versie van de architectuur: een versie die voor het komende jaar overzicht biedt, als basis dient voor de verdieping door de architectuurwerkgroepen en richting geeft aan diverse programma- en projectenportfolio’s.

De eerste versie is een begin voor een op architectuur gebaseerde programmering van de ontwikkelingen in de digitale overheid. De bedoeling is periodiek het document te actualiseren waarbij nieuwe versies van de GDI-meerjarenvisie, de inzichten van de architectuur¬werkgroepen en andere ontwikkelingen verwerkt worden.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.