Themasessie Doop van de DERA, de jongste dochter van NORA: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(met contactpersoon)
(tekst, presentatie, nog geen foto's)
Regel 15: Regel 15:
|Nieuwsbericht=
|Nieuwsbericht=
|Beschrijving=<br>
|Beschrijving=<br>
De NORA Familie is weer een architectuur rijker, namelijk de [[DERA (Digitale Erfgoed Referentie Architectuur)]]. De DERA beschrijft op welke wijze erfgoedinstellingen zodanig samen kunnen werken dat erfgoedinformatie beter zichtbaar wordt. Ze komt dan ook voort uit een samenwerkingsverband van erfgoedinstellingen: het Netwerk Digitaal Erfgoed. In de Nationale Strategie van het NDE zijn een aantal gemeenschappelijke doelstellingen ontwikkeld, waarvan de DERA weer een uitwerking is.
Norbert Jansen, projectleider NORA, heet de DERA welkom in de NORA Familie. Voor alle aanwezigen is er een papieren geboortekaartje, dat uiteraard ook [www.mmvos.nl/dera digitaal] ontsloten is. Vervolgens gaf Bram Gaakeer (min. OCW) een {{Bestand met info|Presentatie Lancering DERA 2.pdf|presentatie}} over de totstandkoming en de inhoud van de [[DERA (Digitale Erfgoed Referentie Architectuur)]]. Na een inhoudelijk rijk uurtje met de nodige vragen gingen we naadloos over in de netwerkborrel voor alle deelnemers aan de Gebruikersdag.
 
In deze sessie stelt Bram Gaakeer ons de DERA voor. Hij laat ons zien hoe de DERA tot stand is gekomen, waar de meerwaarde ligt en wat voor consequenties dit heeft voor de deelnemers. De presentatie is nadrukkelijk bedoeld voor mensen die nog niet bekend zijn met de DERA, of ze nu in de cultuur- of erfgoedsector werken of juist niet.
}}
}}
[[Categorie:Over NORA dochters]]
[[Categorie:Over NORA dochters]]

Versie van 15 jan 2019 19:57


NORA Gebruikersdag 29-11-2018
Ronde 3 (16.00-17.00 uur)
Impressie volledige middag
logo NORA Gebruikersdag, de teksten NORA (blauw), Gebruikersdag (paars) en Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (lichtblauw), voor een takje met daaraan puzzelstukjes in blauw en paars
Deze sessie was onderdeel van de Presentaties, impressie en vervolgstappen van NORA Gebruikersdag 29 november 2018 gepubliceerd.

Deze middag kende drie ronden van parallelsessies. Van alle sessies is een sfeerimpressie met foto's, presentatie(s) en vervolgacties gepubliceerd.

Een impressie van de dag en links naar alle sessies is te vinden op Presentaties, impressie en vervolgstappen van NORA Gebruikersdag 29 november 2018 gepubliceerd.


Bijeenkomst op donderdag 29 november 2018, 16.00-17.00 uur, locatie: The Hague Security Delta (HSD) Adres:Wilhelmina van Pruisenweg 104, 2595 AN Den Haag.
Doel: Laten zien hoe de Digitaal Erfgoed Referentie Architectuur tot stand is gekomen, wat hiervan de meerwaarde is en wat voor consequenties dat heeft voor de deelnemers
Doelgroep: Professionals van buiten het Netwerk Digitaal Erfgoed die geïnteresseerd zijn in architectuur ontwikkeling binnen de publieke sector, open data en wellicht ook in gebruik van erfgoedinformatie
Contactpersoon: Bram Gaakeer
Aanmelden: aanmelden via pleio.




Norbert Jansen, projectleider NORA, heet de DERA welkom in de NORA Familie. Voor alle aanwezigen is er een papieren geboortekaartje, dat uiteraard ook [www.mmvos.nl/dera digitaal] ontsloten is. Vervolgens gaf Bram Gaakeer (min. OCW) een presentatie (PDF, 389 kB) over de totstandkoming en de inhoud van de DERA (Digitale Erfgoed Referentie Architectuur). Na een inhoudelijk rijk uurtje met de nodige vragen gingen we naadloos over in de netwerkborrel voor alle deelnemers aan de Gebruikersdag.