Themasessie architectuur en omgaan met standaarden

Uit NORA Online
Versie door JDirks (overleg | bijdragen) op 25 apr 2018 om 16:07 (aanzet)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

[[Categorie:Ronde {{{Ronde}}}]]

NORA Gebruikersdag 29 mei 2018
Ronde {{{Ronde}}}
Het deel "]]" van de zoekopdracht is niet begrepen.</br>De resultaten kunnen afwijken van de verwachting.
Alle rondes
logo NORA Gebruikersdag, de teksten NORA (blauw), Gebruikersdag (paars) en Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (lichtblauw), voor een takje met daaraan puzzelstukjes in blauw en paars
Deze sessie is onderdeel van de Presentaties, impressie en vervolgstappen van NORA Gebruikersdag 29 mei 2018 gepubliceerd. De middag wordt om 13.00 uur centraal afgetrapt, daarna zijn er drie rondes met themasessies. Alle sessies vinden plaats bij CBS Den Haag, zonder aanmelding en geldig identiteitsbewijs kun je dit gebouw helaas niet binnen. Aanmelding per sessie, uiterlijk donderdag 24 mei 2018 15.00 uur.


Bijeenkomst op dinsdag 29 mei 2018, locatie: CBS, Henri Faasdreef 312, 2492 JP Den Haag.
Doel: Leren van de manieren waarop je standaarden een plek geeft in je architectuur en organisatie
Doelgroep: Architecten, managers en specialisten die er voor wil zorgen dat er standaarden worden toegepast of daar al voor zorgt
Contactpersoon: Joris Dirks
Aanmelden: joris.dirks@ictu.nl.



Ja leuk, standaarden, zorgen dat server A met server B kan praten. We een basisverwachting hebben over beveiligingsmaatregelen. Of dat je bestuurders kan vertellen dat je compliant ben aan één of ander lijstje.

Maar hoe zorg je dat je op de juiste momenten weet welke standaarden van toepassing zijn? Je projectmanagers op het hart drukken om bij de Aquo-standaard te beginnen te lezen om bij Z-wave te eindigen? Is er een verschil tussen voldoen aan de "Pas toe of leg uit-lijst" van het Forum Standaardisatie en wetgeving als de AVG of Digitoegankelijk?

In deze sessie kijken we naar verschillende manieren waarop je met architectuur in de breedste zin, kan voorschotelen welke standaarden wanneer nuttig zijn. Ook kijken we naar de manieren om governance in je organisatie in te regelen. Vanuit NORA geven we voorbeelden zoals uit GEMMA (gemeenten), ROSA en Surf (onderwijs en onderzoek), organisaties en natuurlijk NORA zelf. We vragen jullie naar jullie ervaring: wat is er al ingeregeld in jouw sector en organisatie?

NORA biedt informatie over meerdere standaarden en kan je helpen bij het toepassen in je eigen architectuur. Joris is lid van het NORA beheerteam en heeft op verschillende plekken ervaring opgedaan met standaarden toepasbaar maken.