Tweede Open Huis van de Architectuur

Uit NORA Online
Versie door ALangenacker (overleg | bijdragen) op 15 sep 2023 om 15:17 (nieuwe pagina)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springenTweede Open Huis van de Architectuur[bewerken]

vrijdag 15 september 2023 - Op 29 juni organiseerden wij voor de eerste keer het Open Huis van de Architectuur. Een dag om samen te werken, lunchen, kennis te delen en gewoon met elkaar te spreken. De kennissessie ging over de NORA Architectuurprincipes, die begin dit jaar zijn vastgesteld. Er was een paneldiscussie over de toepassing ervan binnen de verschillende referentiearchitecturen: wel of niet, tot hoever en waarom. We sloten de dag af met een gezellige high tea, waar we nog lang napraatten.

Op woensdag 27 september a.s. vindt het tweede Open Huis van de Architectuur plaats. Deze dag zal in het teken staan van de vernieuwde Project Start Architectuur (PSA), die in de Gebruikersraad van juni is vastgesteld. Het programma ziet er als volgt uit:

In de ochtend reserveren we een tiental werkplekken voor architecten van buiten ICTU, waar je met een govroam-account of je eigen hotspot kunt werken. (Vergeet niet ook je snoer met aansluiting voor het stopcontact mee te nemen.) Bijpraten kan in de ontmoetingsruimten en bij de koffieautomaat. Als daar behoefte aan is, kunnen we ook een aantal kleine zaaltjes regelen voor groepjes.

Om 12 uur is er een gezamenlijke lunch.

Van 13.30-14.30 uur is er een kennissessie over het nieuwe NORA PSA format. Bas Kaptijn en Eric Brouwer presenteren het nieuwe format. Er is voldoende ruimte om het gesprek aan te gaan en vragen te stellen. De kennissessie is ook digitaal te volgen.

Van 14.30-15.30 uur zal er een werksessie zijn, waarbij in groepjes concrete vraagstukken worden opgepakt, die spelen bij het gebruik van de PSA. Het is ook mogelijk digitaal mee te doen met deze werksessie.

Vanaf 15.30 tot 17.00 uur serveren we een High Tea, om elkaar in alle rust beter te leren kennen en bij te praten over wat we belangrijk vinden.

Ben jij er (weer) bij? Aanmelden voor (een deel van) deze dag kan hier. Voel je vrij de uitnodiging ook door te zetten naar architecten in de publieke sector.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.