Voorkeurskanaal internet

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
"Relatie Afgeleid principe 9, realiseert Basisprincipe 3"
 
Afgeleid principe.png
Afgeleide principes zijn principes die volgen uit de NORA-basisprincipes en die een verdere concretisering van die basisprincipes beogen.

Eigenschappen

IDAP09
StellingDe dienst kan via internet worden aangevraagd
RationaleAfnemers verwachten 24 uur per dag, 7 dagen per week zaken te kunnen afhandelen. Internet maakt het mogelijk om 7/24 diensten te verlenen en informatie te verstrekken. Daarbij vergemakkelijkt internet allerlei vormen van samenwerking; bijvoorbeeld een gebundeld aanbod van diensten van verschillende organisaties. De ontsluiting van diensten via internet draagt bij aan hun toegankelijkheidHoudt in dat informatie vindbaar, interpreteerbaar en uitwisselbaar is. voor afnemers en vergroot het aantal mogelijkheden voor dienstverlening aanzienlijk. Internet is daarom het voorkeurskanaal voor de overheid. Dit principe betekent overigens niet dat telefoon, balie en post geen rol meer zouden spelen; deze kanalen blijven onmisbaar voor veel vormen van dienstverlening, of voor bepaalde stappen in de dienstverlening.
ImplicatiesDe organisatie is in staat om communicatie met de afnemerDe persoon of organisatie die een dienst in ontvangst neemt. Dit kan een burger, een (medewerker van een) bedrijf of instelling dan wel een collega binnen de eigen of een andere organisatie zijn. via internet en de andere gekozen kanalen af te wikkelen.
ClusterKanalen
ArchitectuurlaagTechnische architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen.
ArchitectuurdomeinNetwerk
ToepassingsgebiedGeneriek
RelatieToelichtingAP 10Aanvullend kanaal: waar AP09 internet als voorkeurskanaal voorschrijft, schrijft AP 10, in aanvulling daarop, een alternatief kanaalCommunicatiekanaal dat bij de dienstverlening wordt gebruikt. Elk kanaal kent verschillende vormen waarin informatie kan worden gedeeld. voor persoonlijk contact voor.
Status actualiteitActueel
Prioriteit revisit1

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Voorkeurskanaal internetIs gerelateerd aan
Voorkeurskanaal internetRealiseert
Voorkeurskanaal internetHeeft bron

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Aanvullend kanaal (Afgeleid principe)Is gerelateerd aanVoorkeurskanaal internet
Berichtenbox voor burgers (Bouwsteen)RealiseertVoorkeurskanaal internet
Overheid.nl (Voorziening)RealiseertVoorkeurskanaal internet
Voorkeurskanaal internet - API (Uitwerking)RealiseertVoorkeurskanaal internet