NORA katern Ketensturing in openbare review

Uit NORA Online
2013-04-01 NORA katern Ketensturing in openbare review
Ga naar: navigatie, zoeken

NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur katern Ketensturing in openbare review

maandag 1 april 2013 - NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur wordt op dit moment doorontwikkeld. Het katern "Ketens de baas", gericht op bestuurders, ondergaat nu de laatste review. Dit laatste concept is te vinden in NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur online: Ketensturing.

NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur wordt doorvertaald in de "NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur dochters" om in de verschillende sectoren van de overheid gebruikt te worden. Om die reden stemt de werkgroep van het katern af met de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Gebruikersraad, waar de beheerders van deze sector-specifieke architecturen plaatsnemen. Deze beheerders mobiliseren hun achterban om wijzigingsvoorstellen te reviewen, en zij wegen, duiden en bundelen daarna het commentaar richting de werkgroep. De beheerders treden daarbij dus op als moderator voor de commentaren uit eigen kring en vormen zich een mening over de relevantie en de samenhang van de reacties uit hun eigen achterban. Op deze manier worden de opmerkingen dicht bij de doelgroep behandeld en kunnen opmerkingen in april verwerkt worden.

Wie de beheerders zijn van de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur dochters, is te lezen op de pagina van de NORA Gebruikersraad.

Het katern is besproken op het ICTU café 'ketens de baas' (zie verslag) en in een blogpost van Michelle van Dijk.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.