@TIOH sessie september 2021

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Bijeenkomst van architectuur-community Toezicht Inspectie Opsporing Handhaving (@TIOH) op woensdag 29 september 2021, 14.30-16.30 uur, locatie: Digitaal via Microsoft Teams.
Doel: Kennisdelen, inspireren en van elkaar leren.
Doelgroep: Iedereen die met architectuur bezig is in een publieke organisatie met (o.a.) een taak binnen de domeinen Toezicht, Inspectie, Opsporing en/of Handhaving.
Contactpersoon: Sandra van Dalen
Aanmelden: Sandra.vandalen@ictu.nl.Sessie van de architectuur-community Toezicht Inspectie Opsporing Handhaving (@TIOH).
Eind september gaan we wat dieper in op een aantal architectuur-onderwerpen die de laatste keren aan bod geweest zijn, met een sterke focus op de TIOH domeinen (Toezicht, Inspectie, Opsporing, Handhaving):

  • hoe zijn die domeinen bij jullie gepositioneerd in bijvoorbeeld bedrijfsfunctiemodel of capability model?
  • hoe is dat zo tot stand gekomen?
  • wat zijn er de voor- en nadelen van, zoals je die in de praktijk merkt?

Programma:[bewerken]

  • Openingsrondje: hoe gaat het, wat speelt er bij jou en is er iets dat je in deze groep wilt inbrengen?
  • Jos Alferink neemt ons mee in de architectuur van het UWV, waar Toezicht & Handhaving centraal gepositioneerd zijn als aparte (overige) bedrijfsfunctie. Hij maakt o.a. de vergelijking met Achmea en de GEMMA om aan te geven wat hij hiervan voor voor- en nadelen ondervindt.
  • De aanwezige gemeenten reageren op Jos ideeën rond de GEMMA positionering, waar Toezicht en Handhaving geen aparte bedrijfsfunctie zijn, maar integraal onderdeel van de Uitvoering van de diverse domeinen. En zij geven aan hoe dat bij hen in de praktijk uitpakt, met voor- en nadelen.
  • Rondje langs de overige aanwezigen om te kijken hoe het bij hen zit. Hoe zit het bijvoorbeeld bij organisaties die speciaal zijn opgericht voor toezicht, inspectie, opsporing en/of handhaving, is daar een architectuur-afstemming met de organisaties die de uitvoering regelen?
  • Discussievraag: wat vertelt dit ons over bedrijfsfuncties en bedrijfsfunctiemodellen? Is een aanpak vanuit capabilities wezenlijk anders en waarom/wanneer zouden we dan voor het een of het ander willen kiezen?
  • Eindrondje: waar willen we het de volgende keer over hebben? Hoe & waar gaan we dat organiseren (on- offline of hybride)?

NB: De community heeft een besloten Pleio-groep waarop documenten en verslagen gedeeld worden. Alleen mensen die beschikken over een e-mailadres van een publieke organisatie in de domeinen Toezicht, Inspectie, Opsporing en/of Handhaving mogen hiervan lid worden.