Aanvullend kanaal

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


NB: Deze pagina maakt deel uit van de Historie van de NORA en kan verouderde informatie bevatten!'

Deze pagina en alle Basisprincipes en Afgeleide Principes van de NORA zijn per 1 januari 2023 vervallen door nieuwe Bindende Architectuurafspraken: Kernwaarden van Dienstverlening, Kwaliteitsdoelen, Architectuurprincipes en Implicaties van Architectuurprincipes. Zie voor meer informatie het RFC Bindende architectuurafspraken 2022, goedgekeurd door de NORA Gebruikersraad op 13 september 2022. 
Afgeleide principes zijn principes die volgen uit de NORA-basisprincipes en die een verdere concretisering van die basisprincipes beogen.

Eigenschappen

IDAP10
StellingDe dienst kan, behalve via internet, via minimaal één ander kanaal voor persoonlijk contact worden aangevraagd.
RationaleDe ontsluiting via internet draagt bij aan toegankelijkheid van de dienst. Er moet echter altijd een alternatief kanaal beschikbaar zijn voor afnemers die geen toegang hebben tot internet en voor situaties waarin internet niet gebruikt kan worden, bijvoorbeeld in het geval van een storing. Afnemers kunnen zonder bezwaar bij ieder contactmoment het voor hen optimale kanaal kiezen.
ImplicatiesDe organisatie is in staat om communicatie met de afnemer via meerdere kanalen af te wikkelen
VoorbeeldenDe belastingdienst bevordert de digitale aangifte via internet. Voor vragen over de aangifte met een specifieke en/of persoonlijke aard, blijft de belastingtelefoon echter beschikbaar.
ClusterKanalen
ArchitectuurlaagTechnische architectuur
ArchitectuurdomeinNetwerk
ToepassingsgebiedGeneriek
RelatieToelichtingAP09: waar AP09 internet als voorkeurskanaal voorschrijft, schrijft AP 10 in aanvulling daarop, een alternatief kanaal voor persoonlijk contact voor.
Status actualiteitActueel
Prioriteit revisit1
Laag binnen vijflaagsmodel2

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Aanvullend kanaalHeeft bron
Aanvullend kanaalIs gerelateerd aan
Aanvullend kanaalIs vervangen door
Aanvullend kanaalRealiseert

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Lever een kanaal-onafhankelijk resultaat (Architectuurprincipe)Is gerelateerd aanAanvullend kanaal
Voorkeurskanaal internet (Afgeleid principe)Is gerelateerd aanAanvullend kanaal

NB: Deze pagina maakt deel uit van de Historie van de NORA en kan verouderde informatie bevatten!'

Deze pagina en alle Basisprincipes en Afgeleide Principes van de NORA zijn per 1 januari 2023 vervallen door nieuwe Bindende Architectuurafspraken: Kernwaarden van Dienstverlening, Kwaliteitsdoelen, Architectuurprincipes en Implicaties van Architectuurprincipes. Zie voor meer informatie het RFC Bindende architectuurafspraken 2022, goedgekeurd door de NORA Gebruikersraad op 13 september 2022."Relatie Afgeleid principe 2, realiseert Basisprincipe 3"