Saco Bekius nam op 13 maart 2018 afscheid als voorzitter van de NORA Gebruikersraad

Uit NORA Online
Afscheid Saco Bekius als voorzitter NORA Gebruikersraad
Ga naar: navigatie, zoeken

Saco Bekius nam op 13 maart 2018 afscheid als voorzitter van de NORA Gebruikersraad[bewerken]

dinsdag 3 april 2018 -

foto van Saco Bekius met een witte stropdas met daarop de iconen van de NORA Basisprincipes.
Saco met zijn nieuwe NORA-stropdas

Zoals al aangekondigd is Saco Bekius gestopt als voorzitter van de NORA Gebruikersraad, omdat hij zijn baan bij de Belastingdienst heeft verruild voor een functie in de private sector. In zijn laatste vergadering als voorzitter bedankte Norbert Jansen (projectleider NORA, ICTU) hem voor zijn diensten. Als afscheidscadeautje kreeg Saco een NORA-stropdas, met alle tien Basisprincipes er op.

Saco bedankte de aanwezigen voor een mooie tijd. In zijn speech gaf Norbert aan dat ‘Saco gewoon Saco is’ en Saco stelt ons gerust dat hij dat ook van plan is te blijven in de private sector. Hij benoemt architectuur als iets groots, waarin je vanaf verschillende plekken, functies en rollen heel andere dingen kunt herkennen. Net als in de parabel van de blinden en de olifant hebben we het steeds op verschillende plekken vast en leren we zo meer over het geheel.

We wensen vanuit NORA Saco een mooie tijd en nieuwe inzichten vanaf zijn nieuwe plek. De procedure voor een nieuwe voorzitter loopt, dus hopelijk kunnen we in de Gebruikersraad van 29 mei een nieuwe voorzitter introduceren.

Cartoon van de parabel van de blinden en de olifant: zes blinde kinderen betasten elk een volledig ander deel van een olifant en krijgen zo een heel andere indruk van wat een olifant is: slagtand, slurf, oor, buik, poot en staart.
Cartoon van de parabel van de blinden en de olifant

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.