Locatieserver

Uit NORA Online
BAG/Geocodeerservice
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Elementtype.png
DienstEen afgebakende prestatie van een persoon of organisatie (de dienstverlener), die voorziet in een behoefte van haar omgeving (de afnemers). op concreter niveau van 'Voorziening/Bouwsteen', dat door een afnemerDe persoon of organisatie die een dienst in ontvangst neemt. Dit kan een burger, een (medewerker van een) bedrijf of instelling dan wel een collega binnen de eigen of een andere organisatie zijn. kan worden gebruikt.

Eigenschappen

TitelLocatieserver
BeschrijvingZoekservice van PDOK waar men kan zoeken op administratiegegevens om daarna naar de positie op de kaart van het gegevenWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat te gaan. Bij gegevens kan men denken aan o.a. adressen, straten, woonplaatsen (BAG), maar ook aan Kadastrale informatie (DKK), weginformatie (NWB), Wijk-en buurtinformatie en Waterschapsinformatie.
ProducttypeDirecte gegevensverstrekking via API’s
ZoekingangenProvincie, gemeente, woonplaats, weg, postcode, adres, perceel, hectometerpaal, wijk, buurt, waterschapsgrens, appartementsrecht en meer (zie https://geoforum.nl/t/documentatie-en-voorbeelden-locatieserver/262/3)
VerstrekkingPDOK
Beschikbaarheid7x24 uur (99%)
InterfaceMachine-machine
AanleidingVraaggedreven (pull)
LevertijdDirect
LeveromvangOmvangrijk
HerhalingDagelijkse updates
ActualiteitDagelijkse updates
Vertraging1 dag

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
BAG/GeocodeerserviceHeeft bron
  • Gegevenslandschap van de overheid (Let op: pagina bestaat niet.)
BAG/GeocodeerserviceRealiseert