Beheer NORA Strategisch Kader

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Het beheer van de Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur) is gebaseerd op BOMOS, het Beheer- en Ontwikkelmodel voor Open Standaarden. De reden voor deze keuze is dat NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur als een open standaard beschouwd kan worden en dat het activiteitenmodel (zie hieronder) en de inzichten uit BOMOS een goede basis kunnen vormen voor de inrichting van het beheer van NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur.

Als eerste stap is dit strategisch kader van het beheer vorm gegevenWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Uitgangspunt hierbij was de Notitie Governance voor beheer en doorontwikkeling van NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur die op 18 april 2012 is vastgesteld door de Bestuurlijke Regiegroep voor Dienstverlening (BRG). Het kader is 6 juni 2012 voorgelegd aan de Gebruikersraad NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur en op 8 juni 2012 vastgesteld door de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Architectuur Board. Het Strategisch kader vormt de basis voor het tactisch en operationeel kader.


 
Bron.png
Een bron is de plaats of organisatie waar bepaalde informatie is ontstaan en/of beschikbaar wordt gesteld, of de documenten waarin die informatie is vervat.

Eigenschappen

PublicatiedatumDatum waarop document het laatst is gepubliceerd (http://standaarden.overheid.nl/owms/4.0/doc/eigenschappen/dcterms.modified)2012/06/08
OrganisatieNORANederlandse Overheid Referentie Architectuur
LocatieDen Haag
Interne verwijzingBestand:Beheer NORA - deel Strategie.pdf

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
NORA dochters ()Heeft bronBeheer NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Strategisch Kader
NORA dochters ()Is gerelateerd aanBeheer NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Strategisch Kader