Beschrijf informatie-objecten systematisch

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Afbeelding Publieke review Kernwaarden van Dienstverlening en bijbehorende Kwaliteitsdoelen en Architectuurprincipes

Feedback
De review is op 1 februari 2022 gesloten, de Werkgroep presenteert op 17 mei 2022 een nieuwe versie aan de reviewers: "Resultaten review verwerkt."
Versie
resultaten review verwerkt
Was onderdeel van publieke review
Terug naar Reviewpagina
Terug naar Scope Review
Type pagina
Architectuurprincipe
ID
ex-NAP10
Status
Uitgefaseerd
Dit concept-architectuurprincipe maakte nog onderdeel uit van de reviewversie van het wijzigingsvoorstel van de Werkgroep NORA Architectuur Principes in 2022, maar is naar aanleiding van de reviewreacties geschrapt als los architectuurprincipe.
Meer Architecuurprincipes bekijken:
Architectuurprincipes

Stelling

Beschrijf de toegepaste informatieobjecten voor een dienst systematisch in een informatiemodel en voorzie de informatieobjecten van een unieke identificatie.

Rationale

Samenwerking in het leveren van dienstverlening tussen en binnen overheidsorganisaties is alleen goed mogelijk wanneer de betrokkenen de relevante informatieobjecten kunnen toepassen, hergebruiken en duurzaam archiveren.

Realiseert doel(-en)

Implicaties

In de op 1 februari 2022 gesloten publieke review zijn slechts twee voorbeeldimplicaties opgenomen. In 2022 zal de Werkgroep NORA Architectuur Principes voor alle Architectuurprincipes implicaties uitwerken, mede op basis van de reacties in de review. Zie Implicaties van Architectuurprincipes voor meer informatie of lever een implicatie aan via nora@ictu.nl.


Er zijn nog geen implicaties aangedragen voor dit architectuurprincipe.