Bestand:Beheer NORA - deel Strategie.pdf

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
Beheer_NORA_-_deel_Strategie.pdf(bestandsgrootte: 175 kB, MIME-type: application/pdf)

Het beheer van de Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (NORA) is gebaseerd op BOMOS, het Beheer- en Ontwikkelmodel voor Open Standaarden. De reden voor deze keuze is dat NORA als een open standaard beschouwd kan worden en dat het activiteitenmodel (zie hieronder) en de inzichten uit BOMOS een goede basis kunnen vormen voor de inrichting van het beheer van NORA.

Als eerste stap is dit strategisch kader van het beheer vorm gegeven. Uitgangspunt hierbij was de Notitie Governance voor beheer en doorontwikkeling van NORA die op 18 april 2012 is vastgesteld door de Bestuurlijke Regiegroep voor Dienstverlening (BRG). Het kader is 6 juni 2012 voorgelegd aan de Gebruikersraad NORA en op 8 juni 2012 vastgesteld door de NORA Architectuur Board. Het Strategisch kader vormt de basis voor het tactisch en operationeel kader.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie12 sep 2012 10:25 (175 kB)JDirks (overleg | bijdragen)Het beheer van de Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (NORA) is gebaseerd op BOMOS, het Beheer- en Ontwikkelmodel voor Open Standaarden. De reden voor deze keuze is dat NORA als een open standaard beschouwd kan worden en dat het activiteitenmodel
  • U kunt dit bestand niet overschrijven.

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt: