Categorie:Standaarden

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


 
Standaard.png
Een standaard is een afspraak tussen organisaties of afdelingen om in specifieke situaties gebruik te maken van een bepaald voorgedefinieerd formaat of protocol.


Om een nieuw element van type Standaard te maken, vul de naam in en klik op de button:

 Alle pagina's in deze categorie zijn Standaarden. Het gaat hier zowel om standaarden die op de Lijst Open Standaarden voor Pas Toe of Leg Uit en dus een verplichtend karakter hebben voor overheidsorganisaties, als om zogenaamde gangbare standaarden.

Gangbare standaarden zijn standaarden die, als we ze toepassen, bijdragen aan de interoperabiliteitInteroperabiliteit is het vermogen van organisaties (en hun processen en systemen) om effectief en efficiënt informatie te delen met hun omgeving en kwaliteit van de digitale overheid. Ze zijn niet verplicht, maar staan in de wiki als tip of aanbeveling. NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur neemt een standaard op als gangbaar op verzoek van architecten of materiedeskundigen uit de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur community. Wilt u een standaard nomineren om op te nemen in deze lijst? Stuur even een mailtje naar nora@ictu.nl met de informatie over de standaard en een motivatie waarom deze moet worden opgenomen.

Overzichten van standaarden

Standaarden uit de Lijst Open Standaarden voor Pas Toe of Leg Uit

Externe links lijsten met standaarden

Pagina’s in categorie "Standaarden"

Deze categorie bevat de volgende 165 pagina’s, van in totaal 165.

N