De rol van de architect in rijksbrede samenwerking en tactisch beheer van architectuur

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


breakout-ronde
Programma hele dag
logo NORA Gebruikersdag, de teksten NORA (blauw), Gebruikersdag (paars) en Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (lichtblauw), voor een takje met daaraan puzzelstukjes in blauw en paars
Onderdeel van de NORA Gebruikersdag 19 november 2019, breakout-ronden

Programma
12:00 - 12:30 Opening
12:45 - 13:15 Breakout-ronde 1
13:30 - 14:00 Breakout-ronde 2
14:15 - 14:45 Breakout-ronde 3
15:00 - 16:30 Verdiepingsronde
16:45 - 17:30 Paneldiscussie met drankje
17:30 - 18:00 Netwerkborrel

Locatie: Rijkswaterstaat, Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht.
Aanmelden: via pleio (t/m do 14 november).

Bijeenkomst op dinsdag 19 november 2019, 12:45 - 14:45 uur, locatie: Rijkswaterstaat, Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht.
Doelgroep: Iedereen die zich met architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. bezighoudt in de publieke sector is welkom, dus zet deze uitnodiging gerust door in je netwerk.
Contactpersoon: Diverse sprekers Rijkswaterstaat .Rijkswaterstaat neemt deel aan veel van de Rijksbreed bepaalde initiatieven, toch valt het niet mee om samen met anderen echt effectief te werken aan een stelsel van diensten en functies die (voor de burger en andere overheden) in te passen is in het strategisch beleid rond functieontwikkeling.

Architectuur en de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur voorop, zouden hier de vaandeldragers in moeten zijn. Toch hangt er altijd de geur van de ivoren toren rond architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. Rijk en komt het bijna niet tot tactisch beheer tussen Rijkspartners. Tactisch in de zin dat afspraken die het operationaliseren van architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. mogelijk maken echt worden doorvertaald en gebruikt.

Onze parallel sessies gaan daarover en over een mogelijke rol van de architect in het verbeteren van dat proces.