Deep-Dive in de Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur (GO)

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

[[Afbeelding:header NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Gebruikersweek Samen.png|800px|none|alt=logo NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Gebruikersweek|link=NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Gebruikersweek 25 mei tot 4 juni 2021]Bijeenkomst op vrijdag 28 mei 2021, 11:00 - 12:00 uur, locatie: Web-ex.
Doel: Voldoende kennis opdoen van de Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur om de impact op je eigen werk te kunnen bepalen.
Doelgroep: Strategisch adviseurs, Architecten
Contactpersoon: Tom Peelen, nora@ictu.nl .
GO: architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. voor de GDI van de toekomst

Dit is een vervolg op de voorgaande sessie: Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur GDI (introductie en overzicht). Heeft de toekomstige digitale overheid voorzieningen zoals DigiD, MijnOverheid, Digipoort en gegevensuitwisseling met basisregistraties nodig? De Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur (GO) is het bestemmingsplan van de GDI dat hier antwoord op geeft.

In deze interactieve sessie leer je wat de architectuurvisie van GO is en welke afspraken, standaarden en voorzieningen er nodig zijn om die te realiseren. Ook leer je hoe NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur en GO samenhangen en welke veranderingen hieruit zijn voortgekomen voor het kennismodel van NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur. Gezamenlijk bespreken we hoe GO bruikbaar is voor jouw organisatie en wat we leren van de manier waarop architecten en bestuurders samenwerken aan GO.

Wil je meer weten over het doel, scope en governance van GO volg dan vooral ook de voorafgaande sessie Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur GDI (introductie en overzicht). Daar krijg je ook een globaal overzicht van GO dat we in deze sessie verder verdiepen.

Vorm

Presentatie en discussie in Webex, aangevuld met het ophalen van reacties via Mentimeter.