Deep-Dive in de Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur (GO)

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
logo NORA Gebruikersweek

Bijeenkomst op vrijdag 28 mei 2021, 11:00 - 12:00 uur, locatie: Web-ex.
Doel: Voldoende kennis opdoen van de Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur om de impact op je eigen werk te kunnen bepalen.
Doelgroep: Strategisch adviseurs, Architecten
Contactpersoon: Tom Peelen, nora@ictu.nl .
Presentatie en sfeerimpressie

Een behoorlijk groepje deelnemers volgde Tom Peelen in zijn duik de diepte van de Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur GDI (introductie en overzicht) in. Naast de presentatie (PDF, 3,12 MB) die Tom gaf zijn ook de resultaten van de Mentimeter-uitvraag beschikbaar.

NB: De presentatie zoals die nu is gepubliceerd voldoet (nog) niet aan onze toegankelijkheidseisen voor documenten. Ondervind je hier hinder van, neem dan even contact op via nora@ictu.nl, dan zoeken we alsnog een oplossing.

GO: architectuur voor de GDI van de toekomst

Dit is een vervolg op de voorgaande sessie: Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur GDI (introductie en overzicht). Heeft de toekomstige digitale overheid voorzieningen zoals DigiD, MijnOverheid, Digipoort en gegevensuitwisseling met basisregistraties nodig? De GDI-Architectuur (GA) is het bestemmingsplan van de GDI dat hier antwoord op geeft.

In deze interactieve sessie leer je wat de architectuurvisie van GO is en welke afspraken, standaarden en voorzieningen er nodig zijn om die te realiseren. Ook leer je hoe NORA en GO samenhangen en welke veranderingen hieruit zijn voortgekomen voor het kennismodel van NORA. Gezamenlijk bespreken we hoe GO bruikbaar is voor jouw organisatie en wat we leren van de manier waarop architecten en bestuurders samenwerken aan GO.

Wil je meer weten over het doel, scope en governance van GO volg dan vooral ook de voorafgaande sessie Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur GDI (introductie en overzicht). Daar krijg je ook een globaal overzicht van GO dat we in deze sessie verder verdiepen.

Vorm

Presentatie en discussie in Webex, aangevuld met het ophalen van reacties via Mentimeter.