Demodag NORA Redesign mei 2024

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Bijeenkomst op dinsdag 28 mei 2024, 14.00-14.45 uur, locatie: Digitaal (Teams): vergaderlink.
Doel: Informatie en consultatie
Doelgroep: Leden van de NORA Familie en overige gebruikers van noraonline .Demo-sessie in het kader van de Redesign van noraonline.nl in 2024.

Programma bekend[bewerken]

 1. Welkom & voorstellen
 2. Recap & vooruitblik redesign: waar staan we nu?
 3. Demo Smart Comments (Remco Overvelde)
 4. Behoeften & Dilemma’s
 5. Te plannen brainstorms & agenda Demodag 2
 6. Ter info: links naar alle huidige informatie

Demo Smart Comments[bewerken]

SmartComments is bestaande module van semantic mediawiki die een nieuwe manier biedt om commentaar te leveren op teksten. Remco zal de tool kort demonstreren in een testomgeving en we zoeken mensen die het in een serieuze test willen gebruiken om te zien of het prettig werkt, welke behoeften het afdekt en waar nog aanvullende oplossingen voor gezocht moeten worden.

De hoop is dat de module kan helpen bij de behoefte: "Ik wil samen kunnen werken aan doorontwikkeling:

 • Snel een pagina hebben waar we kunnen beginnen en de eerste resultaten delen
 • Samen kunnen werken aan een pagina (commentaar geven, vragen stellen en beantwoorden) 
 • Vragen en opmerkingen van buiten ontvangen op het kanaal van mijn keuze (via contactgegevens, formulier, commentaar in wiki)
 • Complexe wijzigingen (bijvoorbeeld meerdere pagina’s tegelijk) kunnen voorbereiden zonder de publieke versie direct te wijzigen 
 • Een versie ter review aan kunnen bieden 
 • Review-commentaar verzamelen

Naar aanleiding van de demonstratie is er een discussie: hoe kunnen we dit het beste in de praktijk gaan testen, wie moeten we daarbij betrekken en zijn er nu al zorgen of vragen die we mee moeten nemen in die test?

Behoeften & Dilemma's[bewerken]

We leggen op dit moment de laatste hand aan de analyse en samenvatting van de behoeften-inventarisatie die we in mei ter toets hebben voorgelegd aan gebruikers. Daar komen zowel duidelijke prioriteiten in naar voren als een aantal dilemma's waar de behoefte van de een die van de ander in de weg kan zitten als je niet oppast.

Beide elementen nemen we mee in het ontwerp en de ontwikkeling van de nieuwe website, waarbij sommige dilemma's vooral aandachtspunten zijn en andere creatief denkwerk vergen. Voor elk van die laatste dilemma's willen we een brainstorm organiseren om oplossingsrichtingen te bedenken, die onze UX-er vervolgens kan uitwerken voor een volgende demodag.

Te plannen brainstorms & agenda Demodag 2[bewerken]

We doen een voorstel vanuit het projectteam en vragen ook jullie input. Sowieso zal er een vooroverleg en brainstorm zijn voor de volgende demodag, waarbij iedereen welkom is.