EPUB

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoekenStandaard.png
Naam: EPUB

ID: ePUB

Type: Standaard

Deze informatie is (deels) overgenomen van forumstandaardisatie.nl.
Schaduwkopie: FS:EPUB

Status actualiteit: Actueel [1]

e-bookformaat
De EPUB 3.0-standaard kent in potentie een grote toegevoegde waarde ten opzichte van huidige open documentstandaarden. Deze toegevoegde waarde ligt met name in het publiceren van niet-bewerkbare elektronische documenten voor draagbare apparaten als e-readers, tablets en smartphones. Naast de mogelijkheid voor reflowable weergave van documentinhoud biedt de standaard ook ondersteuning voor multimedia content (audio/video) en hoge mate van toegankelijkheid voor bijvoorbeeld visueel gehandicapten.


  • Nut: De EPUB 3.0-standaard kent in potentie een grote toegevoegde waarde ten opzichte van huidige open documentstandaarden. Deze toegevoegde waarde ligt met name in het publiceren van niet-bewerkbare elektronische documenten voor draagbare apparaten als e-readers, tablets en smartphones. Naast de mogelijkheid voor reflowable weergave van documentinhoud biedt de standaard ook ondersteuning voor multimedia content (audio/video) en hoge mate van toegankelijkheid voor bijvoorbeeld visueel gehandicapten.Waar toepasbaar

  • Functioneel toepassingsgebied: Het publiceren van niet-reviseerbare elektronische documenten in eBook-formaat, geoptimaliseerd voor gebruik op - maar niet beperkt tot - draagbare apparaten zoals e-readers, tablets en smartphones.
  • Organisatorisch werkingsgebied:

Meer informatie

Gerelateerd

PDF A1

Realiseert

Lijst Open Standaarden - Aanbevolen

  1. Afgeleid van Status bij Forum Standaardisatie: (Aanbevolen)

Icons-mini-file ePUB.png


Applicaties om ePUB-bestanden te lezen (zgn. eBook readers) zijn te vinden op: