EUCARIS

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


Bouwstenen internationaal.png
Naam: EUCARIS
Type: Bouwsteen internationaal
"Logo van "


Beschrijving

EUCARIS staat voor de EUropean CAR and driving license Information System. EUCARIS is GEEN EU-initiatief, maar gebaseerd op een intergouvernementeel samenwerkingsverband van inmiddels ruim 30 Europese landen gericht op het ontwikkelen en exploiteren van een uitwisselingssysteem voor vervoer- en transport gerelateerde gegevens. De architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. van EUCARIS gebruikt sTESTA als Netwerklaag en daarbovenop een applicatie gebaseerd op web-service technologie.

EUCARIS bestaat uit een generiek framework dat verantwoordelijk is voor de routering en de security van de berichtuitwisseling met daarop specifieke functionele services betreffende voertuigen en hun eigenaren, rijbewijzen, gegevens van transportondernemingen, kilometerstanden etc.

Het systeem koppelt de registraties in de aangesloten landen via nationale contactpunten (NCP’s). Elk land heeft door het gebruik van EUCARIS één interface tussen hun nationale autoriteiten en Europa. De implementatie van nieuwe services wordt hierdoor sterk vereenvoudigd en het beheer veel goedkoper.


Gebruik en doorontwikkeling

EUCARIS wordt ontwikkeld, uitgerold en beheerd door een Nominated Party (momenteel Nederland), gekozen door een General Assembly waarin alle deelnemende landen zijn vertegenwoordigd. De kosten voor ontwikkeling, ondersteuning en beheer worden door de landen gedeeld, wat neerkomt op gemiddeld zo’n € 25.000 per land per jaar, afhankelijk van het aantal gebruikte services.

Voor 2015 werden via EUCARIS ca. 50 miljoen berichten uitgewisseld. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren sterk zal groeien.

InformatieBetekenisvolle gegevens.

https://www.eucaris.net/

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
EUCARISIs relevant binnen
EUCARISGebruikt
  • STESTA (Bouwsteen Internationaal)

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt