Erven bij leven - de NORA Familie deelt haar mooiste meubilair

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
Deze pagina is een concept. Reacties via nora@ictu.nl of tekstvoorstellen in de wiki zijn welkom.
logo NORA Gebruikersweek
Over de gebruikersweek | Inschrijven?

Bijeenkomst op woensdag 2 juni 2021, 14:00 - 15:30 uur, locatie: MS teams + Miro.
Doel: Samen kijken welke pareltjes er staan te verstoffen in de opslag bij NORA Familieleden, waar een ander nog een mooi plekje voor heeft.
Doelgroep: Architecten en beheerders van architecturen die bekend zijn met tenminste 1 architectuur in de NORA Familie.
Contactpersoon: Andre Plat, andre.plat@vng.nl .
Krankzinnigheid is erfelijk, zo gaat de tegelwijsheid: je krijgt het van je kinderen. Gelukkig worden er in families ook veel positieve dingen juist al bij leven geërfd: dat schilderij waar geen ruimte meer voor is, de babykleren die telkens een deurtje verder gaan, die comfortabele stoel die al drie studentenkamers heeft opgevrolijkt - pareltjes die de oorspronkelijke eigenaar zonder pijn in het hart kan missen.

Als familie van architecturen hebben we elk ook zo onze pareltjes van kennis verzameld door de jaren heen: zelf opgebouwd, slim ingekocht, of uit andere bron overgenomen en op maat gemaakt voor de eigen context. Soms zien we de waarde zelf niet meer zo, omdat we er aan gewend zijn. Soms, maar lang niet zo vaak als we zouden willen, komt er toevallig een familielid op bezoek die haar waardering er over uit spreekt. En heel soms kijken we er naar en denken: dat zou een stuk meer tot z'n recht komen in een ander huis.

Deze sessie is bedoeld om te kijken wat de 'dochter' architecturen in huis hebben dat ook, of misschien zelfs beter, tot z'n recht zou komen bij NORA of bij een andere dochter. De deelnemers dragen vanuit hun eigen kennis kandidaten aan en vanuit NORA kijken we wat de snelste route kan zijn om de 'overerving' naar NORA te realiseren.

Denk je met ons mee?

Opzet sessie

  • presentatie hoe krijg ik iets in NORA
  • inventariserende & oriënterende bijeenkomst waarin je je pareltjes inbrengt via Miro
  • we bekijken elkaars inbreng en melden ons aan om bij te dragen aan initiatieven waar we achter staan
  • laatste kwartier afspraken maken met de inbrenger over een vervolgtraject op maat inclusief tijdspad