Expertgroep Digitale Identificatie en authenticatie/2019-06-12

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Bijeenkomst van Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie op woensdag 12 juni 2019, 14-17u, locatie: Den Haag, RvIG Noord Toren, 22ste etage, Rottumeroogzaal (N22-06). (Turfmarkt 147, 2511 DP Den Haag, route).
Doel: Het wat en waarom van Digitale Identificatie en Authenticatie in kaart brengen, opdat we breed gedeelde kennis en beelden krijgen en daarmee onze vraagstukken beter en geprioriteerd kunnen uitwerken om tot gedeelde architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. oplossingen te komen.
Doelgroep: architecten en collega’s uit de publieke sector actief betrokken op thema authenticatieHet aantonen dat degene die zich identificeert ook daadwerkelijk degene is die zich als zodanig voorgeeft: ben je het ook echt? Authenticatie noemt men ook wel verificatie van de identiteit. en identificatieHet bekend maken van de identiteit van personen, organisaties of IT-voorzieningen.. .


Inhoud

Welkom en voorstelrondje 15 min

Presentatie IAMIdentity and Access Management (IAM) is vrij vertaald het beheer om er voor te zorgen dat de juiste "identiteiten" (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten. 10 min

Eric Brouwer geeft een korte terugkoppeling van de presentatie (PDF, 1,36 MB) van 9 mei j.l. bij heliview

Stand van zaken Identiteitenbeheer 10 min

Bob te Riele neemt ons mee naar de laatste versie van Identiteitenbeheer en licht toe wat er momenteel nog wordt aangepast.

Identiteitenbeheer en procesaanpak 60 min

Menno Stigter en Ben Binnendijk hebben een nieuwe aanvliegroute voor het identiteitenbeheer uitgeprobeerd en zijn vanuit de beschrijving van een bouwsteen de relatie gaan leggen met het kader IAMIdentity and Access Management (IAM) is vrij vertaald het beheer om er voor te zorgen dat de juiste "identiteiten" (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten.. Ze lichten hun resultaten (PDF, 380 kB) toe en vragen daar jullie reflectie op.

Break 15 min

Aan de slag met Authenticatie(middelen)beheer 60 min

Naar aanleiding van de review van vorig jaar, zijn de teksten van Authenticatie in de praktijk aangepast en geactualiseerd. Erwin Reinhoud en Wim Geurts lichten dat toe. Daarna gaan we samen aan de slag met het uitwerken van authenticatieHet aantonen dat degene die zich identificeert ook daadwerkelijk degene is die zich als zodanig voorgeeft: ben je het ook echt? Authenticatie noemt men ook wel verificatie van de identiteit. en de middelen die we daarbij gebruiken volgens het NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur vijflaagsmodel. De uitwerking van het Identiteitenbeheer gebruiken we als voorbeeld.

Volgende bijeenkomst 5 min

  • bij wie kunnen we dan terecht?
  • en welke resultaten bespreken we dan?

Afsluiting 5 min

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen