Expertgroep Digitale Identificatie en authenticatie/2019-09-03

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Bijeenkomst van Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie op dinsdag 3 september 2019, 14-17u, locatie: Gemeente Den Haag.
Doel: Het wat en waarom van Digitale Identificatie en Authenticatie in kaart brengen, opdat we breed gedeelde kennis en beelden krijgen en daarmee onze vraagstukken beter en geprioriteerd kunnen uitwerken om tot gedeelde architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. oplossingen te komen.
Doelgroep: architecten en collega’s uit de publieke sector actief betrokken op thema authenticatieHet aantonen dat degene die zich identificeert ook daadwerkelijk degene is die zich als zodanig voorgeeft: ben je het ook echt? Authenticatie noemt men ook wel verificatie van de identiteit. en identificatieHet bekend maken van de identiteit van personen, organisaties of IT-voorzieningen.. .Onderwerp: Bevoegdhedenbeheer c.q. autorisatiemanagement.
Kees Jan Kolb van het Erasmus MC zal ervaringen delen over hoe je kunt omgaan met ABAC in relatie tot de bestaande implementaties van RBAC. Mogelijk kunnen we dan ook al de 1e resultaten bespreken van de uitwerking van Authenticatie van natuurlijke personen i.r.t. de BRP.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen