Expertgroep Digitale Identificatie en authenticatie/2019-10-15

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Bijeenkomst van Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie op dinsdag 15 oktober 2019, 14-17u, locatie: Amsterdam, UWV.
Doel: Het wat en waarom van Digitale Identificatie en Authenticatie in kaart brengen, opdat we breed gedeelde kennis en beelden krijgen en daarmee onze vraagstukken beter en geprioriteerd kunnen uitwerken om tot gedeelde architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. oplossingen te komen.
Doelgroep: architecten en collega’s uit de publieke sector actief betrokken op thema authenticatieHet aantonen dat degene die zich identificeert ook daadwerkelijk degene is die zich als zodanig voorgeeft: ben je het ook echt? Authenticatie noemt men ook wel verificatie van de identiteit. en identificatieHet bekend maken van de identiteit van personen, organisaties of IT-voorzieningen.. .Verder met Bevoegdhedenbeheer en mogelijk uitwerken van Authenticatie van Rechtspersonen i.r.t. het NHR (Basisregistratie Handelsregister)We gaan dan verder met het bespreken van Bevoegdhedenbeheer c.q. autorisatiemanagement. Mogelijk kunnen we dan ook aan de slag gaan met het uitwerken van Authenticatie van Rechtspersonen i.r.t. het NHR.