Expertgroep Digitale Identificatie en authenticatie/2020-06-25

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Bijeenkomst van Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie op woensdag 24 juni 2020, 14-16.30 uur, locatie: verzet naar 8 juli 2020.
Doel: Het wat en waarom van Digitale Identificatie en Authenticatie in kaart brengen, opdat we breed gedeelde kennis en beelden krijgen en daarmee onze vraagstukken beter en geprioriteerd kunnen uitwerken om tot gedeelde architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. oplossingen te komen.
Doelgroep: architecten en collega’s uit de publieke sector actief betrokken op thema authenticatie en identificatieHet bekend maken van de identiteit van personen, organisaties of IT-voorzieningen.. .Verslag: Tijdens deze meeting zijn de resultaten van de pressure cooker sessies besproken. De pressure cooker sessie zijn geïnitieerd door BZK voor een visie voor de GO (generieke overheidsarchitectuur). De documenten die in dit verband zijn gemaakt, worden nog gepubliceerd onder de GO pagina op het moment dat ze openbaar zijn. Daarna is de begrippen pagina doorgelopen met het object-model en de gedragsmodellen per functie. De Review tijd voor de gehele expertgroep is aangekondigd, waarbij de op- en aanmerkingen op de discussie pagina's zijn geplaatst (de overleg pagina's). Begrippen IAM

Het eerstvolgende expertoverleg wordt 16 september gepland.

Tot uiterlijk 2 september verwacht ik de reacties.

Voorkeur om de reacties op de overleg pagina te plaatsen zie: https://www.noraonline.nl/wiki/Overleg:Begrippen_IAM Daarmee hebben we alle reactie bij elkaar.