Expertgroep Digitale Identificatie en authenticatie/2020-09-30

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Bijeenkomst van Expertgroep IAM op woensdag 30 september 2020, 14-16.30 uur, locatie: MS TEAMS.
Doel: Het wat en waarom van Digitale Identificatie en Authenticatie in kaart brengen, opdat we breed gedeelde kennis en beelden krijgen en daarmee onze vraagstukken beter en geprioriteerd kunnen uitwerken om tot gedeelde architectuur oplossingen te komen.
Doelgroep: architecten en collega’s uit de publieke sector actief betrokken op thema authenticatie en identificatie. .Verslag: Tijdens deze meeting zijn de resultaten is een presentatie gegeven door Steven Gort over de toekomstige ontwikkelingen, zie:

  1. Presentatie (PDF, 2,66 MB)

Daarbij is door Steven achtergrond informatie geleverd:

  1. Artikel door Mireille Hildebrandt (PDF, 204 kB)


BZK heeft haar nieuwe project voor SSO (Single Sign On) toegelicht en expertconsultatie gedaan bij deze expertgroep. De contact zijn gelegd voor verdere verkenning van (on)mogelijkheden.

Daarnaast zijn de review resultaten besproken in verband met de nieuwe pagina Begrippen IAM. Op basis van de review resultaten zijn de pagina's aangepast en is consensus bereikt over de inhoud. Er waren nog een aantal punten van discussie. Daarmee gaat de werkgroep aan de slag en tijdens de bijeenkomst van November wordt décharge gevraagd voor de nieuwe pagina.