Expertgroep Digitale Identificatie en authenticatie/2020-09-30

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Bijeenkomst van Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie op woensdag 30 september 2020, 14-16.30 uur, locatie: MS TEAMS.
Doel: Het wat en waarom van Digitale Identificatie en Authenticatie in kaart brengen, opdat we breed gedeelde kennis en beelden krijgen en daarmee onze vraagstukken beter en geprioriteerd kunnen uitwerken om tot gedeelde architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. oplossingen te komen.
Doelgroep: architecten en collega’s uit de publieke sector actief betrokken op thema authenticatie en identificatieHet bekend maken van de identiteit van personen, organisaties of IT-voorzieningen.. .Verslag: Tijdens deze meeting zijn de resultaten is een presentatie gegevenWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat door Steven Gort over de toekomstige ontwikkelingen, zie:

  1. Presentatie (PDF, 2,66 MB)

Daarbij is door Steven achtergrond informatie geleverd:

  1. Artikel door Mireille Hildebrandt (PDF, 204 kB)


BZK heeft haar nieuwe project voor SSO (Single Sign On) toegelicht en expertconsultatie gedaan bij deze expertgroep. De contact zijn gelegd voor verdere verkenning van (on)mogelijkheden.

Daarnaast zijn de review resultaten besproken in verband met de nieuwe pagina Begrippen IAM. Op basis van de review resultaten zijn de pagina's aangepast en is consensus bereikt over de inhoud. Er waren nog een aantal punten van discussie. Daarmee gaat de werkgroep aan de slag en tijdens de bijeenkomst van November wordt décharge gevraagd voor de nieuwe pagina.