Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie/2018-02-20

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Bijeenkomst van Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie op dinsdag 20 februari 2018, 14-17u, locatie: ECP.nl - Overgoo 13, 2266 JZ Leidschendam.
Doel: laatste ontwikkelingen in kaart brengen, kennisbehoefte inventariseren en uitwerken komende periode om tot gedeelde architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. oplossingen te komen
Doelgroep: architecten en collega’s uit de publieke sector actief betrokken op thema authenticatieHet aantonen dat degene die zich identificeert ook daadwerkelijk degene is die zich als zodanig voorgeeft: ben je het ook echt? Authenticatie noemt men ook wel verificatie van de identiteit. en identificatieHet bekend maken van de identiteit van personen, organisaties of IT-voorzieningen.


Het conceptverslag (PDF, 1,21 MB) van de vorige bijeenkomst is beschikbaar en de bijbehorende stukken bijeenkomst staan op Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie/2018-01-16.

De bedoeling is om tijdens deze bijeenkomst ons referentiekader te bespreken en vast te stellen welke (eind)resultaten we zullen opleveren. De vorige bijeenkomst zijn enkele actiepunten afgesproken die hier input voor zullen opleveren.

Vanuit NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Beheer en ICTU helpen we dat in goede banen te leiden, zodat we jullie tijdig kunnen voorzien van de agenda en stukken voor de bijeenkomst. Mocht je tussentijds vragen hebben, schroom dan niet contact met ons op te nemen via nora@ictu.nl!

Agenda

Agenda:

 1. Welkom en voorstelrondje 5 min
 2. Korte intro wat we gaan doen 10 min. Waaronder het verslag met actiepunten van vorige keer doornemen.
 3. Terugkoppeling van de werkgroep Kaders IAA 15 min. Bespreken van het 1e resultaat (PDF, 328 kB).
 4. Terugkoppeling van de werkgroep Authenticatie 15 min. Erwin Reinhoud licht het 1e resultaat toe
 5. Terugkoppeling van de werkgroep Identificatie 60 min. Andre de Kok en Bob te Riele lichten het 1e resultaat (PDF, 475 kB) toe.
 6. SAMEN AAN DE SLAG 60 min.We gaan in 4 groepjes aan de slag om de huidige resultaten verder te completeren, door te inventariseren wat we missen en alle relevante documenten en websites te verzamelen rondom de lopende thema’s. Ook benoemen we de acties om weer stappen verder te komen.
  1. Kaders: begrippen en plaatjes
  2. Identificatie
  3. Authenticatie
  4. eIDAS verordening
 7. Volgende bijeenkomst 20 februari 10 min
  1. waar kunnen we terecht?
  2. welke resultaten bespreken we dan?
 8. Afsluiting 5 min
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen