Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie/2018-11-20

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Bijeenkomst van Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie op dinsdag 20 november 2018, 14-17u, locatie: Rijkswaterstaat te Delft.
Doel: Het wat en waarom van Digitale Identificatie en Authenticatie in kaart brengen, opdat we breed gedeelde kennis en beelden krijgen en daarmee onze vraagstukken beter en geprioriteerd kunnen uitwerken om tot gedeelde architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. oplossingen te komen.
Doelgroep: architecten en collega’s uit de publieke sector actief betrokken op thema authenticatieHet aantonen dat degene die zich identificeert ook daadwerkelijk degene is die zich als zodanig voorgeeft: ben je het ook echt? Authenticatie noemt men ook wel verificatie van de identiteit. en identificatieHet bekend maken van de identiteit van personen, organisaties of IT-voorzieningen. .Locatie:

We ontmoeten elkaar bij Rijkswaterstaat: Derde Werelddreef 1, 2622 HA Delft

Voor meer info en route: Routebeschrijving

Huishoudelijk:

  • Roland Drijver is onze gastheer en bereikbaar via 06-51398253
  • Inloop vanaf 13.45 uur, begin 14.00 uur, einde rond 17.00 uur
  • Parkeergelegenheid op het eigen terrein (en ook in de buurt, gratis)
  • Aanmelden bij receptie met een geldig legitimatiebewijs
  • Internet: openbaar wifi (er is géén govroam, wordt wel aan gewerkt)

Agenda:

1. Welkom en voorstelrondje 15 min

Roland Drijver neemt ons mee in de architectuurwerkelijkheid bij RWS

2. Korte intro wat we gaan doen 10 min

Waaronder het verslag van de vorige keer doornemen Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie/2018-10-23

3. Kort de stand van zaken 20 min

4. IAMIdentity and Access Management (IAM) is vrij vertaald het beheer om er voor te zorgen dat de juiste "identiteiten" (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten.-voorzieningen bij JenV 60 min

Erik Olaf Brinkers en Jaap Scheepstra geven aan hoe de IAMIdentity and Access Management (IAM) is vrij vertaald het beheer om er voor te zorgen dat de juiste "identiteiten" (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten.-voorzieningen voor de medewerkers (ambtenaren) van JenV de komende jaren worden uitgerold bij de verschillende onderdelen. Basis daarvoor is het bijgevoegde stuk Architectuur perspectief Toegang IAM JenV (PDF, 2,68 MB)

5. SAMEN AAN DE SLAG 60 min

Wim Geurts vertelt ons kort de kernfuncties van de IAMIdentity and Access Management (IAM) is vrij vertaald het beheer om er voor te zorgen dat de juiste "identiteiten" (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten.-voorzieningen en -afsprakenstelsels die bij Logius in beheer c.q. ontwikkeling zijn.

Daarna gaan we in een paar groepjes aan de slag om die te plaatsen binnen het Kader IAMIdentity and Access Management (IAM) is vrij vertaald het beheer om er voor te zorgen dat de juiste "identiteiten" (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten.. We gaan dan aangeven bij welke onderwerpen van IAMIdentity and Access Management (IAM) is vrij vertaald het beheer om er voor te zorgen dat de juiste "identiteiten" (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten. naar die voorzieningen en stelsels moet worden verwezen om hergebruik optimaal mogelijk te maken. Bijzonderheden daarbij lichten we meteen toe.

6. Bijeenkomsten in 2019 10 min

  • zetten we de maandelijkse bijeenkomsten voort?
  • waar kunnen we dan terecht?
  • en welke resultaten bespreken we dan?

7. Wvttk en Afsluiting 5 min

Rondvraag

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen