Expertgroep Gegevensmanagement

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

De expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren. bestaat uit mensen uit verschillende domeinen en organisaties binnen de publieke sector, die vanuit de praktijk herkennen dat gegevensmanagement belangrijk is. In een serie van workshops willen ze bij elkaar leggen wat er al aan kaders en practices liggen en dit vervolgens aanvullen en verbinden tot een coherent NORA-thema Gegevensmanagement.

Deelnemers en contact

De eerste workshop was op 3 oktober 2017, namen en leden kunnen nog wijzigen. We zijn nog op zoek naar nieuwe leden. Mocht je een bijdrage willen en kunnen leveren of vragen hebben hierover stuur dan een e-mail naar nora@ictu.nl.

Expertgroep en werkgroep gegevenswoordenboeken

Vanuit de expertgroep is een werkgroep ontstaan over gegevenswoordenboeken, op basis van de Het ABC voor Gegevenswoordenboeken en een google enquête onder beheerders van gegevenswoordenboeken in de publieke sector. De werkgroep gegevenswoordenboeken bestaat uit circa 7 personen en zal, wanneer de leden daar toestemming voor geven, worden toegevoegd aan de onderstaande lijst met expertgroepleden. De werkgroep is gestart tijdens de sessie op 24 september 2018 om informatie te verzamelen en te inventariseren wie er mee willen werken aan het vervolg.

Wil je bijdragen (zelf input inbrengen, meelezen, etc.) leveren? Dan ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden via nora@ictu.nl. Ook kun je de discussieversies op de wiki pagina's bewerken of een opmerking op de overlegpagina plaatsen.

Alle (verslagen van) bijeenkomsten van de expertgroep in de wiki

NB: klik op een bijeenkomst om het verslag te lezen

Datum
"Datum (Date)" is a type and predefined property provided by Semantic MediaWiki to represent date values.
bijeenkomstDoelgroepDoel
4 april 2019Samen het Gegevenslandschap harmoniseren - symposium 4 aprilmedewerkers van publieke organisatie die bezig zijn met gegevensmanagementbestaande kennis delen en elkaar leren vinden
11 maart 2019Gegevensmanagement/telefoongesprek 11 maart 2019Expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren.Bespreken voortgang en review van de opgeleverde stukken, agenda 2019
17 januari 2019Gegevensmanagement/workshop 6Expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren.Bespreken voortgang en review van de opgeleverde stukken
11 oktober 2018Gegevensmanagement/workshop 5Expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren.Bespreken voortgang en verder invullen van bestaande en gevraagde kennis binnen de 'inhoudsopgave' van het thema GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren.
5 april 2018Gegevensmanagement/workshop 4Expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren.Verder invullen van bestaande en gevraagde kennis binnen de 'inhoudsopgave' van het thema GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren.
1 februari 2018Gegevensmanagement/workshop 3Leden NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren.Verder met werkdefinitie gegevensmanagement en samenvoegen van behoeften en bestaande kennis tot een gewenste 'inhoudsopgave' voor het NORA-thema GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren..
30 november 2017Gegevensmanagement/workshop 2Leden NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Expertgroep GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren.Definities, behoeften en bestaande kennis (o.a. UWV) samenvoegen tot werkdefinitie en 'inhoudsopgave' NORA-thema GegevensmanagementGegevensmanagement betreft het integraal en beheerst verwerken van gegevens in een organisatie zowel op strategisch tactisch als operationeel niveau met als doel de gewenste kwaliteit en beschikbaarheid te realiseren..
3 oktober 2017 10:30:00Gegevensmanagement/workshop 3 oktoberMensen die kennis hebben en/of zoeken over gegevensmanagement in hun eigen domein/organisatie.Kijken welke delen van de GEMMA katern rechtstreeks bruikbaar zijn in andere domeinen (dus generiek), welke eerst een extra slag nodig hebben en welke gemeente-specifiek zijn en dus niet overgenomen hoeven te worden in de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur.