E-Portfolio NL

Uit NORA Online
FS:E-portfolio-nl / (Doorverwezen vanaf E-Portfolio NL)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
E-Portfolio NL is een Nederlandse specificering van een Europese afspraak over de onderdelen van e-portfolio’s. In een e-portfolio worden de competenties en voortgang van een student bijgehouden. De afspraak zorgt ervoor dat de gebruikers hun gegevens kunnen uitwisselen met andere organisaties. En dat is niet alleen voor onderwijs handig, maar voor alle systemen waarin competenties en ontwikkeling een rol spelen.
Over de standaard
Lijst status Verplicht (pas toe leg uit)
Beschrijving Onderwijs en Ontwikkeling
Uitleg
Nut Door de invoering van competentiegericht leren en toenemende interesse in het gebruik van e-portfolio's is het van belang een afspraak te hebben voor het uitwisselen van e-portfoliogegevens. Met E-portfolio NL kunnen de competenties van een individu worden bijgehouden. Het voordeel van deze standaard is dat de student/lerende medewerker zijn profiel mee kan nemen naar verschillende organisaties. 
Werking NEN 2035 E-portfolio NL is een toepassingsprofiel voor studenten en werknemers bij Nederlandse organisaties, van de internationale IMS ePortfolio specificatie. Een elektronisch portfolio (e-portfolio) maakt het voor een persoon mogelijk om competenties en de voortgang van de eigen ontwikkeling aan te tonen en bij te houden met behulp van ICT-middelen. 
Waarvoor geldt de verplichting De verplichting geldt bij een investering in een systeem of dienst dat wordt gebruik om de loopbaanontwikkeling en competenties van bijvoorbeeld personeel bij te houden en te beheren.
Aanvullende verplichtingen
Trefwoorden Loopbaan, Competenties
Detailinformatie
Beheerorganisatie NEN
Uitstekend beheerNee
Specificatiedocument https://www.nen.nl/elasticsearch/?search=e-portfolio&sortmode=asc&limit=20&viewmode=list
Volledige naam E-portfolio NL NEN 2035
Versie NEN 2035:2014 nl
Inkoop
Aandachtspunten
Sjabloon-bestektekst
CPV-code(s)
Implementatie
Conformiteitstest
Domein

Onderwijs en cultuur

Relatie met andere standaarden
  Toelichting
  Toetsingsinformatie
  Hulpmiddelen
  Functioneel toepassingsgebied E-Portfolio NL moet worden toegepast op de uitwisseling van informatie over de ontwikkelingsvoortgang van een individu tussen organisaties in de leerketen waar het individu leert en werkt met het doel om levenslang leren en duurzame inzetbaarheid van arbeid te stimuleren.
  Organisatorisch werkingsgebied Nederlandse overheden (Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen) en instellingen uit de (semi-) publieke sector.
  Toelichting bij opname Februari 2015 heeft het Forum besloten om op de lijst de versie NTA:2035-2009 te wijzigen naar de NEN:2035-2014 versie. Dit vanwege de 'backwards compatibility' en de beperkte wijzigingen.
  Datum van aanmelding 2008-05-18
  Datum van besluit 2010-05-18
  Europese status (MSP) Nee
  Documentatie
   Forum-Adviezen
   Advies aan beheerder
   Adoptieadviezen
   Leveranciers
   bijlagen:
   Copyright
   Door Forum Standaardisatie vrijgegeven onder Creative Commons zero